PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

12
Desembre
2014

El Racó del Campanar ja llueix les 6 sòfores que restaven per plantar en aquest espai

L’espai central del Racó del Campanar ara ja queda embolcallat per la plantació d’arbrat a la banda sud

Tal com estava previst, aquest mateix matí s’han pogut plantar les 6 sòfores que quedaven pendents de plantar al Racó del Campanar quan baixessin les temperatures. D’aquesta manera se’n garanteix la viabilitat.

Així, l’espai central del Racó del Campanar ara ja queda embolcallat per la plantació d’arbrat a la banda sud, al costat de l’edifici de l’Ajuntament, i uns parterres amb llorers i boixos, unes arbustives, que donaran continuïtat a la plantació existent en l’entrada del Campanar de Sant Fèlix.

Les sòfores, que en aquest cas tenen entre 30-35 cm de perímetre, són una espècie d’arbre que es caracteritza per un creixement mitjà i una capçada ampla i regular que aportarà ombra a l’espai.

Aquest tipus d’arbre és el mateix que hi ha a la plaça de Sant Roc, fet que ajudarà a veure l’àmbit amb una mateixa seqüència des del Racó del Campanar.

La voluntat és obrir l’àmbit del Racó del Campanar passades les festes de Nadal per afavorir la bona implantació i arrelament de la gespa.

Aquest matí el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Central, Josep Ayuso, que ha visitat l’espai, ha destacat que,

amb la plantació d’aquestes sòfores, el Racó del Campanar ara ja compta amb tots els elements que li mancaven. Ara només falta esperar uns dies més per poder accedir-hi i perquè la ciutadania se’l faci seu. Serà llavors quan l’espai adquirirà realment el seu sentit complet. Durant el proper any, i un cop la Generalitat de Catalunya acabi els treballs de l’estació dels ferrocarrils al subsòl del Passeig, també es podran col·locar els elements artístics que queden pendents. Estic convençut que la pèrgola d’Alfons Borrell i l’element d’aigua donaran singularitat al nou espai. Gràcies de nou a tothom.

Cal recordar que a finals d’octubre ja es van plantar 4 llorers i la gespa de l’espai central del Racó. Precisament, l’arrelament de la gesta està tenint una evolució favorable, tot i que encara és molt feble. Per aquesta raó, els propers dies es retallaran les zones on la gespa ha crescut més i es ressembraran els llocs on no és prou densa.

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags espai públic, Racó del Campanar, urbanisme