PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

04
Juliol
2014

El tinent d’alcalde Josep Ayuso es reuneix amb el gerent regional del Cadastre per fer seguiment i explorar noves vies de col·laboració entre totes dues institucions en matèria cadastral

La informació del cadastre s’utilitza a efectes tributaris

El tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals de l’Ajuntament de Sabadell, Josep Ayuso, es va reunir ahir amb el gerent regional del Cadastre a Catalunya, Antoni Ripollès. Durant la trobada, que va tenir lloc a Barcelona, es va fer seguiment de la coordinació que, mitjançant un conveni, mantenen totes dues institucions en matèria de gestió cadastral. Així mateix es van explorar possibles noves vies de col·laboració.

El Cadastre Immobiliari és un registre administratiu dependent del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques on es descriuen els béns immobles rústics, urbans i de característiques especials. La descripció cadastral dels béns immobles inclou les seves característiques físiques, jurídiques i econòmiques, on hi podem trobar la localització, referència cadastral, superfície, representació gràfica, titular i valor cadastral.

La informació del cadastre s’utilitza a efectes tributaris. Així mateix en els darrers anys s’han incrementat notablement els usos de la informació cadastral per part d’Administracions, ciutadans i empreses.

Josep Ayuso ha valorat molt positivament la trobada, destacant el treball conjunt i de coordinació que vincula totes dues institucions en aquest camp i ressaltant que

amb el conveni precisament el que pretenem és facilitar al màxim als ciutadans i ciutadanes les declaracions, modificacions i recursos cadastrals, així com oferir la millor atenció tècnica per part dels serveis municipals en aquest àmbit. Treballem per continuar sent eficaços en la recollida i tractament de la informació referida a les característiques dels bens immobles. I és que es tracta d’una tasca que, al marge del seu valor administratiu, té un impacte directe en el conjunt de la ciutadania i es tradueix en termes de justícia tributària. 

Durant la trobada d’ahir es van revisar els processos de gestió cadastral i concretament dels mecanismes de col·laboració existents. Amb aquesta voluntat s’han revisat els processos que el Ministeri té previstos per tal de garantir la qualitat de la informació cadastral.

Categories Economia i treball, Urbanisme i Habitatge Tags Cadastre a Catalunya, economia, urbanisme