PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

13
Setembre
2019

El trenet del parc de Catalunya estrena un vagó adaptat a persones amb discapacitat funcional

A partir d’ara estarà a disposició de la ciutadania

El trenet del parc de Catalunya estrena un vagó adaptat a persones amb discapacitat funcional

El cap de setmana de Festa Major, el trenet del parc de Catalunya va estrenar un vagó adaptat per a persones amb discapacitat funcional. El primer viatge el va fer un nen acompanyat de la seva família. La prova pilot vagó va funcionar perfectament, de manera que a partir d’ara cada diumenge estarà a disposició de les ciutadanes i els ciutadans.

El vagó l’ha construït el Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell (CEMFES), que és l’associació sense afany de lucre que des del 2007 es fa càrrec del trenet del parc. Aquest nou cotxe està descobert, hi ha una plataforma accessible i disposa d’un espai on cap una cadira de rodes. També disposa de quatre places per a acompanyants.

Un dels circuits ferroviaris a escala reduïda més llargs d’Europa

Aquest circuit ferroviari es va posar en marxa 1997, cinc anys després d’inaugurar el parc de Catalunya. El trenet és un dels atractius del parc i ho demostra el fet que cada any hi passen més de 25.000 persones, amb puntes en diumenge de més de 800 viatgers.

El circuit té una llargada de 3.068 m i hi circulen trens reals però a escala reduïda. El trajecte dura 23 minuts i reprodueix una autèntica línia de muntanya. Es tracta d’un dels circuits més llargs i atractius d'Europa.

El circuit és municipal, però de la gestió se’n fa càrrec el CEMFES. Cada any, per la Festa Major de la ciutat, organitzen la Diada del Ferrocarril, oberta a tota la ciutadania.