PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

03
Març
2017

El trenet del parc de Catalunya s’atura tres setmanes mentre es canvien les vies del circuit

S'hi duran a terme unes tasques de reparació de la xarxa d'evacuació d'aigua

El trenet del parc de Catalunya s’atura tres setmanes mentre es canvien les vies del circuit

Els diumenges 5, 12 i 19 de març, el trenet del parc de Catalunya, al barri de Can Rull, romandrà tancat per obres. El motiu és que s’hi duran a terme unes tasques de reparació de la xarxa d'evacuació d'aigua situada al costat de les vies del circuit ferroviari, que progressivament s’han anat enfonsant després de 20 anys de funcionament. Un cop reparada la xarxa, s’hi refaran soleres de formigó i es canviaran les vies. L’actuació té un cost d’11.941,13 €.

El del parc de Catalunya és un tren real però a escala reduïda, per la qual cosa té les mateixes característiques que una línia de ferrocarril normal. És un circuit d'uns 3 quilòmetres de llargada, longitud que el converteix en el més gran d'Europa d’aquesta tipologia. Té dues amplades de via: una de 7 polzades i 1/4 i una altra de 10 polzades, que permet el trànsit de material rodant d'una certa envergadura. Per això maquinistes i passatgers van dins del tren ben asseguts. Actualment al parc de Catalunya hi ha dues locomotores dièsel, una amb tracció de vapor i una altra de elèctrica.

Aquest circuit municipal es va inaugurar l’any 1997 coincidint amb la Festa Major del barri de Can Rull i se’n feia càrrec el Centre d’Estudis - Modelisme Vapor, Barcelona. Des del 2007, el gestiona l’associació Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell (CEMFES), creada expressament. Cada diumenge hi passa un mínim de 300 persones i durant la setmana s’obre a les escoles, per la qual cosa entre 3.000 i 4.000 infants el visiten cada curs.