PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

14
Març
2016

El web municipal ofereix informació actualitzada dels tractaments fitosanitaris que es fan als arbres

El portal web municipal ofereix informació actualitzada dels tractaments fitosanitaris que es fan als arbres per tal que les persones sensibles puguin estar informades. Els detalls es poden consultar a http://www.sabadell.cat/ca/jardineria.

 

Aquesta informació és una de les que es pot trobar al web Descobreix els parcs i jardins de Sabadell, que dóna a conèixer la situació, els orígens i els antecedents dels principals parcs de la ciutat, com el bosc de la Concòrdia, el parc de Can Gambús, el parc d’Odessa, el parc del Taulí o el parc de la Romeua.

Així mateix, ofereix informació de les àrees de jocs infantils existents a la ciutat i altres equipaments d’interès per a la ciutadania, com poden ser els aparells de gimnàstica per a la gent gran o els espais de joc de petanca.

La web recull també una proposta de diferents itineraris que es poden fer amb bicicleta o a peu per la ciutat, per tal de conèixer els arbres i els parcs de Sabadell. En aquest sentit, està previst que properament s’hi inclogui un nou itinerari, que permetrà conèixer els grans arbres que hi ha a la ciutat.

Guia de l’arbrat

Precisament des del lloc web es poden consultar fàcilment les espècies d’arbrat presents a la ciutat. Per a cada tipus d’arbre hi ha una fitxa descriptiva, en què es detalla el nom comú i el nom científic; la descripció; l’origen, la floració, els llocs on es pot trobar i els arbres singulars de la tipologia corresponent arreu de la ciutat.

Per completar aquesta informació, ara s’ha publicat al web l’article De l’arbre de carrer al bosc urbà, la gestió dels arbres a la ciutat, de Joan Gual, enginyer agrònom, responsable tècnic de Parcs i Jardins. L’article explica alguns dels aspectes més importants de com es gestiona l’arbrat urbà i fa un recorregut per l’evolució de l’arbrat a la ciutat, que suma més de 25.000 exemplars als espais enjardinats i més de 30.000 als carrers.

Categories Parcs i Jardins, Urbanisme i Habitatge Tags arbres