PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

18
Febrer
2021

Els dos cignes muts que vivien al llac del parc de Catalunya es traslladen a un centre de recuperació de fauna de la Generalitat

El trasllat l’ha dut a terme avui personal especialitzat de la Generalitat

Els dos cignes muts que vivien al llac del parc de Catalunya es traslladen a un centre de recuperació de fauna de la Generalitat

Els dos cignes muts que vivien fins ara al parc de Catalunya podran passar el final de la seva vida en un emplaçament més adequat. Professionals especialitzats han dut a terme avui el trasllat a un centre de recuperació de fauna de la Generalitat, dedicat a la conservació, sensibilització i educació ambiental d’animals semi aquàtics. En el trasllat s’ha comptat en tot moment amb l’assistència d’un veterinari expert en aus i en animals exòtics.

El canvi d’emplaçament s’ha fet ara, a mitjan febrer, just abans que els animals s’aparellin, amb l’objectiu que puguin criar en un entorn més propici, més tranquil i més allunyat de l’activitat humana.

Aquests dos cignes ja són d’edat avançada. Van arribar fa més de vint-i-cinc anys al parc de Catalunya, procedents del Zoo de Barcelona. Els especialistes, que els han pogut examinar aquests dies, corroboren que els dos exemplars de cigne mut tenen ara mateix una edat molt superior a la mitjana d’esperança de vida d’aquesta espècie.

Amb aquesta operació l’Ajuntament segueix el criteri de potenciar que al llac només hi visqui fauna autòctona que pugui trobar en el parc de Catalunya un hàbitat propici per viure en plena llibertat. Aquesta és la pauta que els experts consideren que és millor avui dia i que ajuda a una millor gestió de la biodiversitat present en aquest parc urbà.

L'Ajuntament està compromès amb el Benestar Animal, vetllant per la protecció de tots els animals que viuen a la ciutat i per una ciutat respectuosa amb la seva fauna i ecosistema.