PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

11
Juliol
2017

Els participants en plans d’ocupació han fet unes 300 actuacions a la via pública i equipaments en els darrers sis mesos

Es tracta dels projectes emmarcats en el programes de Formació i Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya

Els participants en plans d’ocupació han fet unes 300 actuacions a la via pública i equipaments en els darrers sis mesos

Un total de 90 participants en els programes de formació i treball que l’Ajuntament de Sabadell ha desenvolupat en els últims sis mesos han rebut un diploma que acredita el seu pas per aquests projectes. L’acte ha comptat amb la participació del regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro.

Es tracta dels projectes emmarcats en el programes de Formació i Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya amb la finalitat de formar i contractar persones en atur per a la realització d’obres i serveis d’interès general i social per al conjunt de la ciutat. Com indica el regidor, “aquests programes estan adreçats a aquells col·lectius que tenen més dificultats a l’hora de trobar una feina i amb el seu pas pel Vapor Llonch s’intenta ajudar a fer més fàcil el camí de tornada al mercat laboral”.

En un dels programes han participat persones majors de 45 anys, que han exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi. Un altre dels programes s’ha adreçat específicament a persones beneficiaries de la Renda Mínima d’Inserció. En aquesta ocasió, totes les persones han tingut un contracte de 6 mesos i alhora han fet formaciódins de la jornada laboral d’entre 80 i 120 hores vinculada a un certificat de professionalitat. D’aquesta manera, es proporciona als participants, a més d’experiència laboral, els coneixements i les habilitats que els capacitin professionalment i possibilitin la seva inserció posterior en el mercat de treball.

Els programes que ara finalitzen han inclòs diferents especialitats que van des de Construcció, Instal·lació, Pintura, Fusteria, Auxiliars Neteja equipaments, Auxiliars Neteja viària, Jardineria, Auxiliars Mainaderes, Auxiliars Hostaleria, Auxiliars d’acompanyament a la gent gran i Auxiliars d’atenció al ciutadà.

Amb el treball d’aquestes persones s’han desenvolupat, entre d’altres coses, prop de 300 actuacions de millora de la via pública, equipaments municipals i mobiliari urbà. Per exemple, s’han fet treballs de pintura o construcció en espais com les escoles Alcalde Marcet o Samuntada, les piscines municipals o en parcs i places de la ciutat com el parc del Taulí, parc de Catalunya o plaça de la Fuensanta. A més, diferents grups han treballat en la rehabilitació d’un dels habitatge socials de Vimusa a Cifuentes. A banda, s’ha fet treballs de neteja viària en el barri de la Plana del Pintor, parc del Nord o els Merinals. També s’han fet tasques de jardineria al parc de Catalunya o l’acompanyament a les persones residents al Complex per la Gent Gran d’Alexandra, Parc Central i Sant Oleguer.

Balanç 2016

L’any 2016 van participar 455 persones en accions d’ocupació. El grau de satisfacció de les accions realitzades va ser del 83% i la mitjana d’inserció laboral va ser del 56%. L’any passat es van executar 870 obres a la ciutat, el 70% de les quals vinculades al manteniment d’equipaments de la ciutat.

 

Categories Espai públic , Economia i treball, Formació Ocupacional, Treball Tags economia, formació, Servei d'Ocupació