PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

03
Juny
2020

En marxa quatre obres públiques que havien quedat aturades a causa de la Covid-19

Aquesta setmana reprenen les obres a la rambla d’Ibèria, a Can Roqueta, al carrer de l’Onyar i a la plaça de Lisboa

En marxa quatre obres públiques que havien quedat aturades a causa de la Covid-19

Diverses obres que l’Ajuntament tenia en marxa a Sabadell van quedar aturades a causa de l’estat d’alarma provocat per la Covid-19. Ara, algunes d’aquestes actuacions ja es poden reprendre.

És el cas de les voreres i el carril bici que s’estava fent a la rambla d’Ibèria, les del polígon de Can Roqueta, la urbanització del carrer de l’Onyar i les de la plaça de Lisboa. Aquestes quatre actuacions es tornaran a posar en marxa aquesta setmana i es preveu que continuïn al ritme que s’havia previst.

A més, a partir de la setmana vinent es començaran a reprendre progressivament totes les altres obres que l’Ajuntament tenia començades i que havien quedat aturades.

Les quatre obres que es reprenen ara

A la rambla d’Ibèria, les obres van començar el 10 de febrer i tenien un termini d’execució de 6 mesos. L’actuació consisteix a millorar aquesta rambla, entre els carrers de Cellers i de Pau Claris, per prolongar la secció viària ja urbanitzada, tot incorporant un carril bicicleta a la nova vorera del costat oest i ampliant vorera del costat est. També s’inclou la construcció de tres passos elevats per a vehicles a tres cantonades.

En el cas del Polígon d’Activitat Econòmica de Can Roqueta, les obres van començar el 2 de març i tenien una previsió de 12 mesos. Es tracta de fer-hi una renovació i modernització per tenir una millor accessibilitat, seguretat i habitabilitat. Es tracta de construir-hi dues rotondes, millorar els carrers principals, racionalitzar els sentits dels carrers, actuar en diferents aparcaments i fer-hi nous passos adaptats.

Pel que fa al carrer de l’Onyar, les obres van començar el 9 de març i tenien una previsió de 6 mesos. Tenen per objectiu convertir aquest carrer del barri de Torre-romeu en un passeig arbrat que actuarà com un balcó sobre el riu Ripoll. El projecte preveu que tot el carrer de l’Onyar estigui pavimentat a un sol nivell, amb incorporació de parterres i arbrat en alineació. També es millora el tram del camí de Torre-romeu entre la ronda de l’Ebre i el carrer del Segre, amb l’ampliació de la vorera per a vianants que limita amb el riu i un enllumenat nou.

Aquesta actuació comportarà una afectació al trànsit, a partir de dilluns 8 de juny, en el sentit que es tallaran el carrer de l’Onyar i el camí de Torre-romeu durant aproximadament quatre mesos. Durant aquest temps, hi haurà pas alternatiu per als vianants i l’autobús passarà pels carrers del Flamicell i de Guadiana.

Finalment, l’actuació a la plaça de Lisboa va començar el 23 de setembre del 2019 i s’acabarà al final d’aquest any, un cop s’hi hagin pogut dur a terme les plantacions previstes. Permetrà unir els dos costats de la ronda d’Europa per mitjà de plataformes de connexió per a vianants i un petit bosc. La nova plaça comptarà amb dues zones d’estada, una a cada costat, sobre la llosa que cobreix el ferrocarril. L’aigua i el verd tindran el seu protagonisme, amb petits àmbits de recollida d’aigua, com passa a la natura, amb dunes i jardí.

Categories Districtes, coronavirus, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags coronavirus, Covid-19, DISTRICTES, obres