PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

21
Gener
2015

Es substitueix la barana d’accés al aparcament soterrat del passeig de Manresa

La nova barana serà de vidre, similar a la que hi ha a l’aparcament de la plaça del Mercat.

Amb l’objectiu de millorar l’impacte visual de l’actual barana de formigó que dóna accés a l’aparcament soterrani del passeig de Manresa el proper dilluns, 2 de febrer, s’iniciaran els treballs per la seva remodelació. La nova barana serà de vidre, similar a la que hi ha a l’aparcament de la plaça del Mercat.

Les obres començaran per la demolició del mur existent, que es preveu que tingui una durada aproximada d’una setmana. A continuació es procedirà a la instal·lació de la nova barana, amb un termini de dues setmanes més.

Per poder executar aquesta intervenció caldrà tallar el trànsit rodat del passeig de la Plaça Major i desviar els autobusos per les rutes alternatives establertes en d’altres ocasions. Es preveu que l’obra estigui finalitzada a finals del mes de febrer.

Més elements nous al Passeig

Tal com estava previst i amb la voluntat de millorar encara més l’àmbit del passeig de la Plaça Major aquests dies també s’estan col·locant jardineres de pedra artificial a la part nord del Passeig, l’espai que fins al passat dia 11 de gener ocupava la pista de gel.  En total quedaran col·locades 22 jardineres amb heures i boix.

També s’estan plantant arbustives als escocells dels arbres del passeig de la Plaça Major i del passeig de Manresa.

A més, els propers dies està previst que s’instal·lin bandes de senyalització podotàctil.

Tal i com ha expressat aquest matí el tinent d’alcalde de Presidència Josep Ayuso,

es tracta d’aportar elements que facin el passeig de la Plaça Major més amable i acollidor, ja que encara manquen els elements singulars com és el cas de la peça artística d’Alfons Borrell, o l’element d’aigua que es col·locaran previsiblement a finals del 2015. Tot i així, tothom ja pot gaudir d’espais tan agradables com el racó del Campanar que des del passat dia 5 s’ha obert a la ciutadania i que combina zones verdes amb espais de repòs que conviden a gaudir d’estones de trobada.

D’altra banda, els treballs subterranis del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya continuaran el seu procés i ben aviat s’iniciaran les obres del vestíbul de l’estació.

De la mateixa manera, per tal de minimitzar l’impacte de les tanques d’obra de l’estació dels FGC, en les properes setmanes es col·locaran unes lones al voltant d’aquests espais, dissenyades per estudiants de l’Escola Illa amb diversos motius i de color que donaran un altre aspecte a aquest espai en espera de la seva configuració definitiva.

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags espai públic, passeig de Manresa, urbanisme