PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

20
Desembre
2023

Finalitza la renovació de l’enllumenat públic de l’avinguda Barberà

En el projecte s’han invertit prop de mig milió d’euros

Finalitza la renovació de l’enllumenat públic de l’avinguda Barberà

L’Ajuntament ha renovat l’enllumenat públic de l’avinguda Barberà amb tecnologia LED. Els treballs han inclòs la renovació d’instal·lacions, fanals i lluminàries de tota l’avinguda, amb una inversió de 495.055,78 euros.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés,

“continuem endavant amb la renovació de l’enllumenat, que és una línia important d’actuació per guanyar en qualitat de vida a tota la ciutat, tenir carrers millor il·luminats i més segurs i alhora avançar en estalvi i eficiència energètica. El mandat passat vam fer una intervenció molt important a més de 700 carrers, ara hem renovat l’avinguda Barberà i seguirem renovant altres espais amb la voluntat d’arribar al 100% d’enllumenat led”.

En total s’han instal·lat 110 nous fanals amb dues làmpades al llarg de l’avinguda Barberà, des de Gran Via fins a la plaça de la Creu de Barberà. A més, s’han incorporat 4 fanals viaris a la plaça de Barcelona per reforçar la il·luminació. Un cop en marxa els nous elements, es retiraran els fanals antics. Amb les actuacions s’han remodelat els suports, les lluminàries, el quadre de comandament i les canalitzacions i cables.

La renovació de l'enllumenat de l'avinguda Barberà arriba després d’haver substituït per LED més de 17.500 punts de llum a més de 720 carrers dels diferents barris. Una acció que ha suposat una inversió de 10 milions d’euros i que permet reduir 1.638 tones de CO2 anuals i disminuir el consum en més de 5,1 milions de kw l’any.

A hores d'ara, un 90% de les lluminàries de la ciutat són de LED. En aquest sentit, i per tal de continuar avançant fins a un 100%, aquest mandat s’han previst noves intervencions com la renovació dels quadres de llum de la Ronda Zamenhof entre altres indrets, la reposició de fanals, la millora de l’enllumenat de la Gran Via i la reposició i soterrament del cablejat. Tot plegat, suposarà una inversió de 7,8 milions d’euros.

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags Avinguda Barberà, enllumenat