PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

28
abril
2021

Gran part de carrers de Sabadell passaran a tenir una velocitat màxima de 30 km/h a partir de l’11 de maig

L’Ajuntament comença a adaptar la senyalització del trànsit a la nova normativa

Gran part de carrers de Sabadell passaran a tenir una velocitat màxima de 30 km/h a partir de l’11 de maig

Gran part de les vies públiques de Sabadell passaran a tenir restringida la velocitat amb vehicle a 30 quilòmetres per hora a partir del proper 11 de maig. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha començat a adaptar la senyalització del trànsit de limitació de velocitat en alguns carrers.

En una primera actuació, són 34 els carrers en què s’adequa la senyalització a la normativa, de manera que es col·loquen 50 senyals verticals i 33 horitzontals. Posteriorment es reforçarà la senyalització a 30 com a recordatori de la nova limitació de velocitat.

L’objectiu d’aquesta reducció de velocitat urbana és pacificar el trànsit, reduir l’accidentalitat, disminuir la contaminació acústica, reduir les emissions urbanes i promoure els desplaçaments amb bicicleta i amb vehicles de mobilitat personal, gràcies a una millor integració en el trànsit.

El pas de 50 km/h a 30 km/h parteix d’un reial decret que modifica el Reglament General de Circulació i Modificació del Reglament General de Vehicles, que introdueix un paquet de reformes legals les quals modifiquen de manera substancial la legislació espanyola en matèria de trànsit i circulació.

Segons la nova normativa, es permeten tres velocitats a les vies urbanes dins les poblacions. Són les següents:

  1. 20 km/h a les vies en què calçada i vorera siguin al mateix nivell, el que es coneix com a carrers amb plataforma única.
  1. 30 km/h a les vies d'un únic carril per sentit de circulació. Tanmateix, la lleig permet que l'autoritat municipal pugui augmentar la velocitat en vies d'un únic carril per sentit fins a la velocitat màxima de 50 km/h on consideri convenient, senyalitzant-ho específicament.
  1. c) 50 km/h a les vies de dos o més carrils per sentit de circulació. Però els vehicles que transporten mercaderies perilloses hi han de circular, com a molt, a 40 km/h.

Tal com explica el tinent d'alcaldessa de Cohesió Territorial i Desenvolupament, Seguretat i Civisme i regidor de Mobilitat, Trànsit i Transport, Jesús Rodríguez,

ens vam avançar a aquesta mesura amb l'adaptació de molts carrers, per reduir la velocitat i evitar riscos i millorar la qualitat de l’aire. Un clar exemple d’això és l'Eix Central i els carrers adjacents, per la qual cosa és una bona notícia que normativament s’avanci per fer una ciutat 30, que fomenti el transport sostenible, com ara els VMP sostenibles. Es tracta, doncs, d’un pas important, que permet evolucionar en una situació d’emergència climàtica, per tal de fer de Sabadell un municipi més segur i sostenible.

Així mateix, l’Ajuntament està actualitzant el Pla Local de Seguretat Viària, amb l’objectiu d’identificar les mesures necessàries adreçades a la millora de la seguretat viària, reduir el nombre d’accidents –i molt especialment de víctimes–, així com la gravetat de les lesions patides, per tal de fer de Sabadell un municipi més segur.

Categories Espai públic , Mobilitat i transport Tags mobilitat, zona 30