PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

04
abril
2022

L’adjudicació de les obres del Pavelló Poliesportiu de l’Oest, més a prop

L’adjudicació de les obres del Pavelló Poliesportiu de l’Oest, més a prop

L’adjudicació de les obres del Pavelló Poliesportiu de l’Oest està cada dia més a prop. El ple portarà demà a votació la classificació de les proposicions presentades. L’execució de les obres comptarà amb un pressupost de 7.978.788,70 euros que es dividirà en dos lots diferenciats: un referit a les instal·lacions de l’edifici i l’altre a les obres.

Pel que fa al lot de les obres –enteses com la part d’edificació i urbanització– s’han presentat un total de catorze empreses, i per a la construcció de les instal·lacions s’hi han presentat set empreses.

El nou pavelló poliesportiu donarà cobertura a les necessitats de les entitats esportives i incrementarà les possibilitats de practicar esport a la ciutat. L’equipament se situarà al barri dels Merinals, entre els carrers de Malta i d’Hongria. Tindrà més de 3.700 m2 i, al costat de l’edifici, es farà una pista exterior i nous espais de passeig i d’estada, a més de noves places d’aparcament.

Pel que fa a l’interior de l’equipament, la pista –que es podrà dividir transversalment en tres–  serà de parquet i s’hi podran practicar tot tipus de disciplines esportives de sala, com per exemple bàsquet, futbol sala, patinatge, gimnàstica rítmica o handbol. També hi haurà una sala polivalent, on es podran realitzar múltiples activitats dirigides com zumba, ioga o aeròbic. A l’exterior de l’edifici hi haurà una pista poliesportiva, que complementarà els espais del pavelló i ampliarà les seves possibilitats d’ús. També comptarà amb graderia i serveis com vestidors i zona de bar.

La instal·lació es construirà en una parcel·la de 5.124 m2 que forma part d’un solar més ample. Aprofitant el pendent natural del terreny, l’equipament es construirà al fons de la parcel·la i quedarà un gran espai lliure, on s’ubicarà la pista exterior, una plaça i noves places d’aparcament. A l’entorn es plantaran arbres i s’ubicaran bancs i mobiliari urbà.

Aquest nou equipament esportiu, ubicat al costat del Mercat de Merinals, l’Escola Cifuentes i el Parc de Can Gambús, ajudarà a consolidar tot l’àmbit com un dels grans centres d’activitat del barri i del districte.