PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

05
Juliol
2021

L’Ajuntament adjudica el contracte per començar la urbanització del Parc del Nord

L’Ajuntament adjudica el contracte per començar la urbanització del Parc del Nord

La Junta de Govern Local ha aprovat el contracte d’obres per a començar una nova fase d’urbanització del Parc del Nord, entre el carrer de Corones i el carrer de les Hortènsies. El projecte s’ha treballat amb el veïnat (Comissió Parc del Nord) i millorarà la connexió entre els barris de la Plana del Pintor, el Torrent del Capellà, Ca n’Oriac i Can Puiggener.

El Parc del Nord és una peça molt important del projecte de renaturalització de la ciutat i forma part del connector verd que anirà des de Can Deu fins al riu Ripoll. Tindrà 76.000 m2 de zona verda, amb 570 arbres nous que se sumaran a l’arbrat existent, reg automàtic, enllumenat, espais d’estada amb mobiliari ergonòmic, jocs infantils, zona de petanques i una àrea d’esbarjo per a gossos de 1.000 m2.

L’objectiu és recuperar el corredor ecològic de l’antic Torrent del Capellà amb una zona verda essencialment permeable, de manera que les aigües superficials tinguin un procés d’infiltració natural, amb molt poca superfície pavimentada, i connectada a la ciutat, garantint el creuament dels principals fluxos urbans. També contribuirà a millorar la biodiversitat i la fauna local.

El projecte forma part de les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), té un pressupost de 2,2 milions d’euros, cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Les obres començaran en breu i la previsió és acabar-les al segon semestre de 2022.

Categories Districtes, Edusi, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags districte 3, espai públic, Parc del Nord, parcs i jardins, urbanisme, zones verdes