PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

27
Juliol
2020

L’Ajuntament adquireix 6 habitatges pel dret de tanteig i retracte, que es destinaran a la mesa d’emergència social

Els pisos, amb un valor total de 363.809 euros seran adscrits a VIMUSA per a la seva gestió

La Junta de Govern Local ha aprovat avui l’adquisició per part de l’Ajuntament de sis nous habitatges per incorporar-los a la mesa d’emergència social. Els pisos, que es compren a través del dret de tanteig i retracte, quedaran adscrits a VIMUSA per a la seva gestió. En la seva adquisició s’invertiran un total de 363.809,71 €. El valor unitari dels pisos oscil·la entre els 62.000 i els poc mes de 87.000€.

Amb l’operació es podrà incrementar fins als més de 200 habitatges la borsa d’habitatge d’emergència social gestionada per VIMUSA. Així mateix, aquestes xifres augmentaran properament quan culminin altres compres previstes.

El decret llei 1/2015, de mesures extraordinàries i urgents per a la mobilització d’habitatges provinents d’execució hipotecària, preveu una normativa de vigència limitada en el temps –6 anys fins al 2021–, per la qual la Generalitat de Catalunya pot exercir el dret de tanteig i retracte en la transmissió d’habitatges procedents d’execució hipotecària –judicial o notarial–, compensació o pagament de deute, ubicades en municipis situats en àrees de demanda forta i acreditada i que s’hagin adquirit a partir del 9 d’abril de 2008.

En funció de les necessitats i dels recursos municipals, l’Ajuntament pot demanar a la Generalitat l’exercici d’aquests drets en benefici del municipi. Els immobles adquirits per aquest mitjà s’han de destinar a polítiques socials.