PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

21
Gener
2019

L’Ajuntament asfaltarà 112 carrers aquest any

El pla de millora del paviment s’executarà durant tot el 2019 i s’hi dedicaran 2,9 M€

L’Ajuntament asfaltarà 112 carrers aquest any

L’Ajuntament ha posat en marxa un pla de millora del paviment de Sabadell, amb el qual s’asfaltaran de nou 112 vies públiques de la ciutat. El termini previst d’execució s’acabarà a l’estiu del 2019 i per a la seva consecució s’hi destinaran 2.900.000 d’euros distribuïts en 3 projectes.

El de més envergadura preveu asfaltar 95 carrers per valor de 2.484000 euros, que ja ha estat aprovat i està en fase de licitació d’empreses per tal d’executar-lo. El projecte preveu altres 20 carrers repartits en els 4 lots com a potencials millores de les empreses licitants. Es cerquen més carrers asfaltats en lloc de baixes pressupostàries. El pla s’ha licitat en 4 lots perquè puguin ser executats alhora per diferents empreses i així reduir les molèsties i el temps d’actuació.

Aquest pla ha estat el resultat d’una feina de diagnosi detallada de tota la ciutat que inclou l’actuació a centenars de carrers. Les vies on es farà aquesta primera actuació estan repartides per tota la ciutat, i són els que estan en pitjor estat de  tot el llistat que emana de la diagnosi esmentada.

També s’han dissenyat dos plans menors més que sumen 17 carrers a asfaltar (4 a la Plana del Pintor i 13 en diferents districtes).

Hi ha 3 tipus d’actuacions, segons l’estat de cada carrer:

  1. Renovació total del ferm (si hi ha dany estructural).
  2. Reforç del ferm (si hi ha dany superficial puntual).
  3. Renovació de la capa de rodament (si hi ha dany superficial generalitzat).

La campanya l’han presentada avui Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, i Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic.

Aquest pla respon a la necessitat de manteniment que tenen periòdicament les vies públiques de la nostra ciutat. Així, Juli Fernàndez ha declarat que

com hem fet i farem en altres àmbits, com és el cas dels jocs infantils, amb aquesta gran actuació volem posar al dia la ciutat, que ha estat deixada des de fa massa anys quant al manteniment. En aquest cas, fem inversió per renovar fins a 135 carrers en funció de les ofertes. Pensem que cal invertir més de 2 milions anuals per posar al dia la ciutat en aquest aspecte els propers 5 anys. Aquesta és la nostra intenció.

Per la seva banda, Xavier Guerrero ha destacat que

ja hem passat dels 15.000 euros que vam trobar quan vam arribar al govern a més d’1 milió anual per a manteniment de paviments de tots tipus, -el correctiu que en diem-. Ara, amb aquesta inversió de prop de 3 milions renovem trams sencers dels carrers que més ho necessiten.

El termini previst acumulat d’execució de tots 3 plans és de 10 mesos.