PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

10
abril
2014

L’Ajuntament cedeix un espai a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)

L’Ajuntament de Sabadell va signar ahir un conveni amb l’objectiu de cedir un espai, de manera gratuïta i per un termini d’un any

L’Ajuntament de Sabadell va signar ahir un conveni amb l’objectiu de cedir un espai, de manera gratuïta i per un termini d’un any, amb possibilitat de renovar-se si s’escau, a l’InstitutCatalà de Paleontologia Miquel Crusafont.

En aquest sentit, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, entitat molt lligada a Sabadell, ha sol·licitat a l’Ajuntament de Sabadell poder disposar d’un espai per poder emmagatzemar restes de patrimoni paleontològic, sota cobert, per una adequada conservació, mentre no es desenvolupa el procés de rentat de mostres i de restauració.

L’ICP  treballa en el marc de la investigació i és un referent internacional en el món de la paleontologia. En el camp de l’educació, l’institut organitza cursos de formació i custòdia la col·lecció de fòssils més important de tota Espanya, cosa que fa que sigui el museu més visitat de la ciutat.

Tal i com ha destacat Josep Ayuso, el fins ahir tinent d’alcalde de l’Àrea d’Urbanisme, Habitatge i Espai Públic,

L’ICP Miquel Crusafont desenvolupa una doble tasca d’investigació i d’educació. És per aquest motiu que en interès de facilitar la tasca que desenvolupa aquesta entitat, i atès que en aquests moments l’Ajuntament disposa d’espais que no estan compromesos per actuacions en breu, l’Ajuntament cedirà una part de l’edifici situat al carrer Maria Belloch, 31-33.

De la seva banda, el director de l'ICP, Salvador Moyà, ha manifestat que

com a centre de recerca i museu molt vinculat a la ciutat de Sabadell, l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont agraeix a l'Ajuntament la cessió d'aquest espai, que ens permetrà continuar la nostra tasca de conservació del patrimoni paleontològic.

La cessió de l’espai requereix que l’ICP Miquel Crusafont delimiti mitjançant tanques o similar l’espai de la cessió per tal de garantir la seguretat. Així mateix l’ICP Miquel Crusafont haurà d’actualitzar o posar en coneixement de la seva assegurança aquest fet, atès que l’Ajuntament de Sabadell en cap cas es farà responsable de qualsevol desperfecte que pugui patir el material dipositat.