PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

10
abril
2014

L’Ajuntament cedeix un espai a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP)

L’Ajuntament de Sabadell va signar ahir un conveni amb l’objectiu de cedir un espai, de manera gratuïta i per un termini d’un any

L’Ajuntament de Sabadell va signar ahir un conveni amb l’objectiu de cedir un espai, de manera gratuïta i per un termini d’un any, amb possibilitat de renovar-se si s’escau, a l’InstitutCatalà de Paleontologia Miquel Crusafont.

En aquest sentit, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, entitat molt lligada a Sabadell, ha sol·licitat a l’Ajuntament de Sabadell poder disposar d’un espai per poder emmagatzemar restes de patrimoni paleontològic, sota cobert, per una adequada conservació, mentre no es desenvolupa el procés de rentat de mostres i de restauració.

L’ICP  treballa en el marc de la investigació i és un referent internacional en el món de la paleontologia. En el camp de l’educació, l’institut organitza cursos de formació i custòdia la col·lecció de fòssils més important de tota Espanya, cosa que fa que sigui el museu més visitat de la ciutat.

Tal i com ha destacat Josep Ayuso, el fins ahir tinent d’alcalde de l’Àrea d’Urbanisme, Habitatge i Espai Públic,

L’ICP Miquel Crusafont desenvolupa una doble tasca d’investigació i d’educació. És per aquest motiu que en interès de facilitar la tasca que desenvolupa aquesta entitat, i atès que en aquests moments l’Ajuntament disposa d’espais que no estan compromesos per actuacions en breu, l’Ajuntament cedirà una part de l’edifici situat al carrer Maria Belloch, 31-33.

De la seva banda, el director de l'ICP, Salvador Moyà, ha manifestat que

com a centre de recerca i museu molt vinculat a la ciutat de Sabadell, l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont agraeix a l'Ajuntament la cessió d'aquest espai, que ens permetrà continuar la nostra tasca de conservació del patrimoni paleontològic.

La cessió de l’espai requereix que l’ICP Miquel Crusafont delimiti mitjançant tanques o similar l’espai de la cessió per tal de garantir la seguretat. Així mateix l’ICP Miquel Crusafont haurà d’actualitzar o posar en coneixement de la seva assegurança aquest fet, atès que l’Ajuntament de Sabadell en cap cas es farà responsable de qualsevol desperfecte que pugui patir el material dipositat.

Categories Urbanisme i Habitatge Tags ICP, Institut Català de Paleontologia, urbanisme