PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

12
Juny
2024

L’Ajuntament continua amb el tractament preventiu contra l’escarabat morrut a 46 palmeres

S’actuarà les nits del 13 i 14 de juny a l’arbrat del Parc Taulí i del Parc de Catalunya

L’Ajuntament continua amb el tractament preventiu contra l’escarabat morrut a 46 palmeres

L’Ajuntament continua endavant amb els treballs per prevenir la presència de l’escarabat morrut a les palmeres, amb l’aplicació d’un tractament fitosanitari a l’arbrat les nits del 13 i 14 de juny, entre les 11 de la nit i les 7 del matí. El tractament preventiu es farà a un total de 46 exemplars del Parc Taulí i el Parc de Catalunya, seguint amb les actuacions que ja es van realitzar a l’abril.

El morrut de les palmeres (Rynchophorus ferrugineus), anomenat també becut vermell o morrut roig, és una espècie de coleòpter que ha esdevingut una greu plaga per a les palmeres ornamentals a la Península Ibèrica, on es va detectar per primer cop el 1994. És originari del sud-est asiàtic i de la Polinèsia.

Els tractaments fitosanitaris es fan de nit per minimitzar les molèsties que puguin ocasionar en les persones i els animals domèstics que es trobin en les zones afectades. És per això que es recomana al veïnat de la zona que durant la realització dels treballs mantinguin les finestres tancades i que no deixin roba estesa ni animals domèstics als balcons o terrasses.

Categories Espai públic Tags actuacions, escarabat morrut, espai públic