PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

04
abril
2014

L’Ajuntament de Sabadell participarà a la setena edició de Foro Urbano Mundial

Amb l’objectiu d’examinar els problemes més rellevants de les ciutats d’arreu del món i, alhora, analitzar el seu futur, diversos membres de l’Ajuntament de Sabadell participaran

Amb l’objectiu d’examinar els problemes  més rellevants de les ciutats d’arreu del món i, alhora, analitzar el seu futur, diversos membres de l’Ajuntament de Sabadell participaran a setena edició de Foro Urbano Mundial.

L'esdeveniment, que tindrà lloc del 5 a l'11 d'abril, està organitzat per les Nacions Unides i l'Alcaldia de Medellín, Colòmbia, i porta per lema Equidad Urbana en el Desarrollo- Ciudades para la Vida.

En aquest sentit, Sabadell fa temps que s’interessa pel futur de les ciutats, on cada vegada es concentren més habitants. De fet, durant el segle passat, a partir de la revolució industrial, les persones s'han anat concentrant a les ciutats, en diferents graus, depenent dels factors socioeconòmics de la seva regió, però amb una tendència creixent a tot el món. Per aquest motiu des de l’Ajuntament s’ha fet una aposta en ferm per treballar de manera més eficaç i eficient a través de projectes Smart, per exemple. Però el camí és encara molt llarg i la seva evolució depèn de molts factors.

Tal i com apunta el lema del foro s'estima que més de dos terços de la població mundial urbana viu en ciutats, on la inequitat d'ingressos ha anat en augment des dels anys 80 i, en molts casos, aquest increment ha estat impactant. Les desigualtats són presents en els espais urbans, amb ciutats dividides per fronteres invisibles en forma d'exclusió social, cultural i econòmica.

Les ciutats són, doncs, un component fonamental a l'hora de resoldre el problema de la desigualtat. El seu disseny, governança i infraestructura tenen un impacte directe sobre la vida i les oportunitats dels seus habitants.

Es preveu que aquesta trobada mundial reuneixi a representants de governs, societat civil, acadèmia, mitjans de comunicació i empresaris de més de 150 països per discutir els reptes més urgents que avui s'enfronten les ciutats al voltant del món.

Aquesta és la setena ocasió des de 2002 que UN - Hàbitat convoca aquesta cimera urbana global que tindrà la presència de 500 alcaldes de diferents països i 80 ministres.

En paral·lel a l'esdeveniment acadèmic es realitzarà l'Expo del Fòrum, una fira comercial, organitzada per Plaça Major principal centre de congressos negocis i exposicions de Medellín.

Categories Ajuntament, Urbanisme i Habitatge Tags ajuntament, Foro Urbano Mundial, urbanisme