PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

20
Desembre
2019

L'Ajuntament farà una aportació per a la renovació parcial de la canonada de Cerdanyola per garantir les reserves d’abastiment d’aigua durant les obres d’urbanització del Parc de les Aigües

S’hi aportarà 1 milió d’euros per reparar el tram de canonada comprès entre el carrer de Rafael Casanovas i el dipòsit que CASSA té a Can Llong

El Ple municipal d’avui divendres ha aprovat la signatura d’un conveni de col·laboració amb la Companyia d’Aigües de Sabadell per renovar un tram de la canonada de subministrament d’aigua potable provinent de Cerdanyola. Amb l’operació es vol garantir la reserva de subministrament d’aigua en cas d’avaria de la xarxa, durant les obres d’urbanització del Parc de les Aigües. El conveni preveu una aportació municipal d’1 milió d’euros per substituir el tram de canonada comprès entre el carrer de Rafael de Casanovas i el dipòsit de Can Llong propietat de CASSA.

La futura urbanització del Parc de les Aigües afectarà al dipòsit que l’ATL té a Can Llong, el qual garanteix el 80% de la reserva disponible d’abastament a Sabadell en cas d’avaria a la xarxa. Coincidint amb els treballs d’urbanització del Parc, aquest dipòsit serà objecte d’algunes actuacions de reparació, que el deixaran sense servei durant aproximadament mig any.

Paral·lelament, però, en aquest turó del parc s’ubica un altre dipòsit, en aquest cas de CASSA, que s’alimenta del bombament d’Aigües de Barcelona a través de la canonada coneguda amb el nom de Cerdanyola. Els darrers temps, i d’acord amb el Pla director d’abastament d’aigua potable 2017-2031, la canonada s’ha renovat en bona part dels seus trams, però queda pendent substituir el comprès entre el carrer de Rafael de Casanova i el dipòsit de Can Llong de CASSA. El conveni aprovat avui pel Ple preveu fer possible l’actuació per tal de poder garantir la bona connexió amb el dipòsit i així les reserves de la ciutat.