PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

09
Novembre
2023

L’Ajuntament impulsa l’estratègia Posem Sabadell al dia per tal de millorar la qualitat de l’espai públic a tota la ciutat

Es destinaran més de 7 M€ addicionals per a la millora de calçades i voreres a tots els districtes, reforçar la neteja i la recollida d’escombraries i millorar l’enllumenat i el mobiliari urbà, entre altres accions

L’Ajuntament impulsa l’estratègia Posem Sabadell al dia per tal de millorar la qualitat de l’espai públic a tota la ciutat

Amb l’objectiu de continuar vetllant per la qualitat de l’espai públic a tots els barris i avançar cap a una ciutat cada cop més neta, accessible, segura i confortable, l’Ajuntament impulsarà l’estratègia Posem Sabadell al dia, que reforçarà la millora i manteniment dels carrers als set districtes de la ciutat, com també la neteja i l’enllumenat. A aquestes actuacions es destinaran més de 7 M€ addicionals.

Entre altres mesures, el pressupost de 2024 preveu destinar més de 3 milions d’euros a la millora de calçades i voreres arreu de la ciutat per evitar sots i barreres arquitectòniques. Així mateix, a la neteja i recollida de residus, i dins el pressupost global de prop de 30 M€ amb què compta aquest àmbit, es preveu 1 milió d’euros addicional per reforçar la recollida pròpiament dita però també altres aspectes com les desbrossades, el rentat de contenidors o el repàs de diferents carrers amb camió- cisterna.

En relació amb la il·luminació, es farà un esforç important per millorar la xarxa d’enllumenat públic, amb actuacions per un valor superior als 600.000 euros. I pel que fa al mobiliari urbà, es substituiran més de 300 bancs i 200 papereres arreu de la ciutat.

Ciutat més neta

Dins la recollida de residus, i entre les novetats, s’introduirà la recollida de la fracció rebuig els diumenges, un fet que permetrà començar cada setmana en millor situació. Així mateix, es reforçarà la recollida de paper cartró els dissabtes en tot l’eix central, un cop els establiments comercials hagin finalitzat la jornada. I també es reforçarà la recollida de voluminosos en diumenges i festius per evitar l’acumulació d’aquest tipus de residus al carrer.

Pel que fa a la desbrossa, l’increment de recursos permetrà actuar en més espais de la ciutat i més sovint.

En neteja, s’incorporarà el servei de neteja de carrers amb camió-cisterna amb suport d’operaris a peu per actuar millor en aquelles vies per on pugui passar el camió i prioritzant els carrers que tenen vehicles estacionats al costat de les voreres. I es reforçarà l’escombrat manual a diferents barris per atendre principalment zones d’estada. Aquest reforç també es farà en caps de setmana i festius.

D’altra banda, s’incrementarà la neteja exterior de contenidors a la ciutat entre maig i setembre, coincidint amb l’època de més calor.

Millora de carrers arreu de la ciutat

Els més de tres milions d’euros previstos per a la millora de calçades i voreres permetran abordar múltiples projectes. Entre les actuacions s’inclou la renovació dels carrers de la República, Calassanç Duran i l’avinguda de la Pau, que donarà resposta a demandes veïnals i comportarà una inversió global propera a l’1,4 milions d’euros.

A Calassanç Duran els treballs inclouen l’arranjament de les patologies de la calçada i la renovació del ferm; també la remodelació total de la vorera ubicada al costat nord del tram entre el carrer de Covadonga i el carrer de Xaloc. A República, es renovarà el ferm de la calçada i s’ampliarà la vorera del costat sud (cantonada amb el carrer de Narcís Giralt) per millorar-ne l’accessibilitat. L’actuació en el dos espais inclou la ubicació de nou arbrat, nous punts d’enllumenat i substitució de la canalització de clavegueram existent.

Pel que fa a l’avinguda de La Pau, al barri de Castellarnau, la proposta preveu la remodelació de la vorera i del carril bicicleta de diferents trams.

Les actuacions al conjunt de la ciutat passen també per millorar múltiples carrers dels diferents districtes, entre els quals figura la renovació del ferm de la calçada de La Rambla, amb un pressupost superior als 400.000 euros.

Enllumenat

Amb els 600.000 euros per millorar la xarxa d’enllumenat previstos per al 2024, es renovarà el quadre de llums i els 67 punts d’enllumenat de la ronda Zamenhof, entres altres actuacions. Tot plegat arriba després de la renovació feta en uns 17.500 punts de llum a més de 720 carrers als diferents districtes i d’altres projectes com la renovació de l’enllumenat de l’Avinguda de Barberà.

Altres mesures

Altres accions passen per la millora dels entorns escolars. En aquest sentit, destaca l’actuació als entorns de les escoles  Amadeu Vives, La Trama i Joan Montllor,  amb un pressupost superior a l’1,8 milions d’euros, dels quals una part ve finançada pels fons Next Generation.

I es continuarà treballant en el manteniment i neteja del clavegueram, en el marc de les accions per combatre les plagues urbanes.

Així mateix, es continuarà desplegant el Sabadell Més Verda per afavorir la presència d’arbrat i la naturalització de l’espai públic al conjunt de la ciutat.

Categories Ajuntament, Districtes, Espai públic Tags espai públic