PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

18
Novembre
2022

L’Ajuntament inicia més de 70 expedients sancionadors per deixar les escombraries fora del contenidor

Des del consistori es fa una crida al civisme per tal que s’evitin conductes que embrutin la via pública i per a què, entre tots i totes, es contribueixi a mantenir neta la ciutat

L’Ajuntament inicia més de 70 expedients sancionadors per deixar les escombraries fora del contenidor

L’Ajuntament de Sabadell fa una crida al civisme i demana a la ciutadania que dipositi les escombraries dins dels contenidors per, d’aquesta manera, evitar embrutar la ciutat. En aquesta línia, i amb l’objectiu d’afavorir que els espais públics estiguin nets, s’han començat a posar multes per deixar la brossa i les deixalles fora dels contenidors o de les boques de recollida pneumàtica. Els darrers mesos, s’han iniciat més de 70 expedients sancionadors. Les multes arriben després de diverses campanyes de sensibilització demanant la col·laboració de tothom pel que fa a la gestió i tractament dels residus.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés,

“l’Ajuntament, i per tant el conjunt de la ciutat, està fent un enorme esforç per mantenir la ciutat neta però també es tracta de no embrutar o d’intentar embrutar el menys possible i, en aquest sentit, un dels temes que costa més és que es deixin les escombraries dins dels contenidors. Ho hem explicat moltes vegades però malauradament al final només queda començar a posar multes. I no ens agrada sancionar però sí volem aconseguir que tothom siguem cívics i tinguem una ciutat que puguem gaudir entre tots”.

Així mateix, l’alcaldessa ha comentat que

“si algú detecta que algun punt de recollida on facin falta més contenidors, ens ho faci saber per reforçar-lo”.

Els procediments sancionadors s’han iniciat en molts casos arran de la tasca que es fa des d’inspecció de la via pública, que diàriament recorre els diferents barris de la ciutat. Les sancions poden anar dels 400 als 4.000 euros. Inicialment s’ha començat per les més lleus. En cas que es mantinguin aquests comportaments o hi hagi reincidència es podrien anar incrementant.

Categories Espai públic , Residus, Urbanisme i Habitatge Tags civisme, residus, sancions, via pública