PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

02
Setembre
2022

L’Ajuntament instal·la pilones intel·ligents per millorar la seguretat a la sortida de l’aparcament de Doctor Robert

Es tracta d’una tecnologia innovadora en què la pilona emet un senyal lluminós quan detecta perill per als vianants

L’Ajuntament instal·la pilones intel·ligents per millorar la seguretat a la sortida de l’aparcament de Doctor Robert

L’Ajuntament de Sabadell, en col·laboració amb l’empresa sabadellenca FCI-Coatings, ha instal·lat pilones intel·ligents a la sortida de l’aparcament de Doctor Robert per millorar la seguretat dels vianants. Es tracta d’elements amb tecnologia Bluetooth Low Energy que emet senyals lluminosos quan detecten un perill, com ara la presència d’un vehicle.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat que

“aquests dies hi havia unes provisionals, però avui s’han instal·lat les definitives. La idea és que les pilones no siguin un element agressiu en l’espai públic, sinó que també puguin formar part del mobiliari urbà i, per tant, de l’estètica de la ciutat”.

Les pilones “Smart Bollard” compten amb un radar de detecció que es pot programar segons la velocitat desitjada. Per exemple, es pot determinar que s’activi al pas de vianants, bicicletes o vehicles a partir d’una velocitat concreta.

Aquestes pilones, dotades de llums LED, estan equipades amb bateries recarregables amb tecnologia solar, tenen un baix consum i una llarga durabilitat i també es poden connectar a la xarxa elèctrica. A més, incorporen uns xips que poden recollir dades sobre el flux de trànsit d'una zona o sobre qüestions meteorològiques, per exemple.

Les pilones, fetes amb poliuretà, són resistents als impactes i recuperen la seva verticalitat després d'haver estat flexionades. També són resistents als canvis de temperatura i a focs originats per equips o instal·lacions elèctriques.

A banda d’aquestes cinc pilones a la plaça del Doctor Robert, n’hi ha cinc més amb aquestes característiques instal·lades al Passeig de la Plaça Major.

Categories Mobilitat, Espai públic , Mobilitat i transport Tags espai públic, mobiliari urbà, mobilitat