PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

16
Maig
2017

L’Ajuntament multa els propietaris del Despatx Coromines per l’enderroc d’un edifici protegit

La multa es manté i es desestima el recurs presentat pels propietaris

L’Ajuntament de Sabadell sancionarà els propietaris del Despatx Coromines per l’enderroc d’un edifici protegit. La multa es manté i es desestima el recurs presentat pels propietaris, però s’ha reduït a 10.960 euros després que han restituït part de l’edifici enderrocat.

Els serveis tècnics municipals van detectar a l’estiu del 2015 l’enderroc d’un dels edificis del Despatx Coromines, tot i que es mantenia la façana apuntalada. Es tracta d’una infracció urbanística molt greu, per tal com el Despatx Coromines –conjunt d’edificacions situades al carrer de Sant Feliu davant la plaça del Gas– està protegit i el planejament urbanístic municipal el reconeix com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), amb un nivell de protecció volumètric que no permet que s’enderroqui.

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, ha afirmat que "el Govern municipal continuarà treballant amb fermesa per protegir de forma adequada el patrimoni de la ciutat i posar en valor el planejament urbanístic. Per això, perseguirem i sancionarem les actuacions que constitueixin infraccions urbanístiques de caràcter greu”.

 

Categories Urbanisme i Habitatge Tags ajuntament, enderroc, urbanisme