PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

24
abril
2019

L’Ajuntament obtindrà la cessió gratuïta de l’edifici de la Maternitat, que destinarà a un hotel d’entitats

La cessió de l’immoble l’acceptarà previsiblement el Ple municipal demà i aleshores caldrà rehabilitar-lo

L’Ajuntament obtindrà la cessió gratuïta de l’edifici de la Maternitat, que destinarà a un hotel d’entitats

El Ple municipal acceptarà demà, previsiblement, la cessió gratuïta de l'immoble conegut com la Maternitat, per tal de destinar-lo a un hotel d'entitats. L’Ajuntament va instar l'Estat perquè el cedís i ara el Ple n’accepta legalment la propietat. L’edifici, situat al carrer de l’Illa, 2, cantonada amb el carrer de Sant Llorenç, i està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local.

L’Administració General de l’Estat fixa com a condició de la cessió que l’immoble es destini de manera permanent a hotel d’entitats com a equipament públic de caràcter sociocultural, amb l’objectiu de promoure la participació ciutadana, de potenciar la cohesió social i cultural per mitjà d’entitats i de promoure l’associacionisme.

Un cop obtinguda la cessió, caldrà fer-hi les actuacions necessàries per rehabilitar-lo. Obra de l’arquitecte sabadellenc Josep Renom, l’immoble es va construir l’any 1926 per allotjar-hi la casa de la maternitat de Sabadell. Ja en època democràtica va allotjar l’Escola Illa. Posteriorment, el 1990 se’n va restaurar la façana i va ser seu del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la secció local d'Òmnium Cultural. Des de fa uns anys està en desús.