PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

16
Novembre
2018

L’Ajuntament organitza tres sessions per explicar a la ciutadania el nou Pla especial de patrimoni

Aquest procés participatiu, disponible també en línia, mostrarà que el patrimoni s’entén en sentit ampli

L’Ajuntament organitza tres sessions per explicar a la ciutadania el nou Pla especial de patrimoni

L’Ajuntament treballa en la redacció d’un nou Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, històric i cultural de Sabadell (PEPS) i, per tal que la ciutadania el conegui amb més detall i hi pugui dir la seva, ha organitzat tres sessions informatives i de deliberació distribuïdes a tres sectors de la ciutat.

Així, als ciutadans dels districtes 2, 3 i 4 que hi vulguin assistir, se’ls explicarà el Pla el 20 de novembre, a les 7 de la tarda, al Centre Cívic de Ca n’Oriac; als dels districtes 6 i 7, el 22 de novembre, a 2/4 de 7 de la tarda, a la Biblioteca del Sud, i als dels districtes 1 i 5, el 13 de desembre, a 2/4 de 7 de la tarda, al Casal Pere Quart. També poden aportar-hi el seu parer per mitjà del portal de participació ciutadana.

El PEPS ha d’establir les mesures pertinents per catalogar el patrimoni que hi ha a la ciutat amb la intenció de preservar-lo. A més, també hi ha la intenció de divulgar-lo a fi que la ciutadania conegui tot el patrimoni de què disposa la ciutat, entenent que és el testimoni històric que identifica els ciutadans que hi viuen i que el comparteixen.

El nou Pla no considera el patrimoni únicament des de l'òptica urbanística o arquitectònica, sinó que té una mirada àmplia per llegir el desenvolupament i la transformació d'un àmbit urbà, com un territori no homogeni. A més, el consistori creu que cal avançar en la idea de l'entorn i la interrelació dels diversos elements, en una imatge que ha de determinar el valor del paisatge urbà amb les seves singularitats. Així, el PEPS ha de vetllar per preservar i divulgar elements i paisatges que conformen el nostre entorn, com ara edificis, jaciments de caire arqueològic i paleontològic, fonts, camins, refugis de la guerra civil, masies, etc.

Segons Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial,

la conservació del patrimoni equival al respecte a la nostra història. Revisar i actualitzar el catàleg d’elements patrimonials que volem preservar ens aporta eines per protegir-los, però també ens permet fer pedagogia entre la ciutadania de la necessitat de conèixer i estimar els elements patrimonials que fan de Sabadell un lloc únic i especial.