PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

06
Febrer
2017

L’Ajuntament precinta l’hípica de Ca n’Alzina

La tramitació de 4 expedients evidencia la manca de legalitat de les activitats

L’Ajuntament de Sabadell ha precintat l’hípica de la masia de Ca n’Alzina (ctra. de Granollers, 136), al rodal de Sabadell. El motiu és que el propietari hi duia a terme una activitat sense llicència i que el planejament vigent no permet legalitzar-la. Concretament s’han precintat dues sínies, una pista d’escalfament, una pista de competició reglamentària, una pista de competició oberta i diversos pàdocs.

En relació amb Ca n’Alzina, l’Ajuntament té oberts dos expedients de disciplina d’activitats. El primer requeria legalitzar el restaurant i el segon sol·licitava a la propietat que legalitzés l’activitat de tinença d’animals i clausurés l’hípica adscrita a l’ús esportiu i recreatiu, ja que són usos incompatibles amb el planejament vigent.

Per un altre costat, també hi ha hagut dos expedients sancionadors d’activitats relacionats amb Ca n’Alzina. D’una banda, a l’abril de 2014, un expedient per haver comès una infracció administrativa en matèria de prevenció i control ambiental de les activitats, consistent en el desenvolupament de l’activitat de tinença de cavalls. Per aquest expedient l’Ajuntament va imposar una sanció de 22.500 euros.

D’altra banda, un segon expedient, també de l’abril de 2014, per haver comès una infracció administrativa en matèria d’establiments oberts al públic, d’espectacles públics i d’activitats recreatives, consistent a desenvolupar l’activitat de restaurant a la masia, atès que el propietari no disposa de llicència municipal per fer-ho. Per aquest expedient li va imposar una sanció de 5.500 euros.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha afirmat que “l'Ajuntament ha de complir i fer complir la normativa. El precinte és la mesura definitiva per impedir, després d’una llarga tramitació i esgotant els terminis, que es facin activitats que no es poden legalitzar”.

El treball conjunt amb els serveis d’Urbanisme, que tramiten diversos expedients de disciplina urbanística en aquest mateix espai, ha evidenciat la dificultat d’encaixar les activitats que s’han estat fent des de fa anys en construccions realitzades sense llicències d’obres. El planejament urbanístic vigent impedeix atorgar llicències d’obres per a les construccions realitzades.

Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat s’ha expressat en el sentit que ”el nostre compromís és ordenar, mitjançant el planejament urbanístic, les activitats econòmiques compatibles amb la protecció del rodal. És en aquesta línia de treball que la disciplina urbanística –fins ara inexistent al rodal- ha d’esdevenir una eina efectiva per aconseguir aquest objectiu”.

 

Categories Urbanisme i Habitatge Tags hípica, legal, urbanisme