PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

14
Juliol
2022

L’Ajuntament prepara actuacions per minimitzar la presència de la galeruca de l’om i del tigre del plàtan

Durant aquestes setmanes es realitzaran diversos tractaments fitosanitaris a tots els districtes

 L’Ajuntament prepara actuacions per minimitzar la presència de la galeruca de l’om i del tigre del plàtan

Les nits del 17 i 18 de juliol, l’Ajuntament durà a terme un tractament fitosanitari preventiu contra la galeruca dels Oms (Xanthogaleruca luteola). L’actuació es farà entre les 11 de la nit i les 7 del matí de l’endemà. En total es tractaran 437 oms i 6 zelcoves a diferents carrers de tots els districtes.

Per tal de fer front a la plaga de la galeruca s’utilitzaran diferents mètodes. És a dir, en funció de la zona i de l’estat dels arbres els tractaments s’administraran via aèria o bé fent servir la tècnica de l’endoteràpia. En aquest darrer cas, els tècnics injecten directament l’insecticida al tronc de l’arbre.

Amb la finalitat de minimitzar les molèsties que puguin ocasionar els tractaments fitosanitaris, es recomana a tots els veïns de les zones afectades que durant la realització dels treballs mantinguin les finestres tancades i que no deixin roba estesa ni animals domèstics als balcons o terrasses.

La galeruca de l'om és un escarabat que s'alimenta de les fulles dels oms, tant en fase de larva com en fase adulta, i això provoca que els arbres perdin la fulla a l'estiu. Els adults passen l'hivern refugiats i a la primavera s'alimenten de les fulles, on fan la posta. Les larves que surten d'aquests ous continuen menjant les fulles fins a la seva maduresa, fase en la qual passen a l'estat de pupa refugiades en esquerdes, tronc, fins a la metamorfosi convertint-se en adults.

Fins fa uns anys, la presència d’aquests insectes als arbres de la ciutat no representava un problema. No obstant això, en els darrers anys s’ha experimentat un increment d’aquest escarabat en l’arbrat urbà.

Tractaments contra el tigre del plàtan

De forma paral·lela a aquesta actuació, el departament municipal de Parcs i Jardins també està intervenint contra el tigre del plàtan (Corythucha ciliata). En aquest cas, la intervenció es durà a terme les nits del 18, 19, 20, 21 i 24 de juliol, entre les 11 de la nit i les 7 del matí. En total, es tractaran 1622 arbres situats a diferents districtes.

Categories Espai públic , Medi ambient, Salut, Urbanisme i Habitatge Tags espai públic, galeruca de l'om, salut, tigre del plàtan, tractament fitosanitari