PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

24
Maig
2018

L’Ajuntament presenta al veïnat el projecte de millora del passeig de la Revolució, construït fa 150 anys

S’estudiarà també la possibilitat de museïtzar-lo amb plaques explicatives

L’Ajuntament presenta al veïnat el projecte de millora del passeig de la Revolució, construït fa 150 anys

L’Ajuntament va presentar ahir als veïns del barri de Covadonga el projecte de millora del passeig de la Revolució, el camí que comunica la carretera de Caldes amb el carrer de Santa Teresa i que forma part d’un recorregut paisatgístic d’accés al Parc Fluvial del Ripoll.

Durant molts anys els veïns havien cuidat aquest espai, amb un mostra de solidaritat cap a la ciutat digna d’admiració, que hem d’agrair públicament

ha afirmat Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic.

El passeig de la Revolució queda limitat, d’una banda per la timba, on hi ha vegetació, i, d’altra banda, per un mur de pedra i uns bancs integrats en el mur. Els arbres de diferents espècies acompanyen el recorregut, conjuntament amb l’enllumenat. En un nivell superior, al carrer de Santa Teresa se situa l’àrea de joc infantil sota una pineda. La connexió al passeig de la Revolució es pot fer des de la carretera de Caldes o bé des de el carrer de Santa Teresa per mitjà d’unes escales i d’un espai d’estada.

El projecte que s’ha presentat als veïns proposa intervenir en la vegetació de la timba i en la del camí, amb la plantació de noves espècies per tal de millorar i acompanyar el recorregut. A més, s’hi incorporarà reg automàtic per fer el manteniment. D’altra banda, està previst eliminar els arbres que representin un risc per la seguretat i substituir-los per altres.

Pel que fa al mur i als bancs de pedra, es restauraran. A l’àrea de joc infantil del carrer de Santa Teresa es substituirà part de la pineda per un altre tipus d’arbrat, ja que actualment alguns pins també representen un risc per la seguretat.

Es reposarà el paviment i en els punts amb pendent més pronunciat i amb xaragalls s’aplicarà un paviment a base de sauló sòlid, per tal d’evitar que es malmeti. També està previst substituir l’enllumenat i es proposa fer una prova pilot amb il·luminació intel·ligent de color, adequada a l’ambient límit amb el rodal, que reduiria l’impacte ambiental en la fauna.

Xavier Guerrero ha destacat que

l’arranjament del passeig coincidirà amb el 150 aniversari de la creació d’aquest espai i creiem que la millor manera de celebrar l’efemèride és remodelar aquest porta al riu Ripoll tan emblemàtica

D’acord amb les demandes veïnals, l’Ajuntament també estudiarà la possibilitat de museïtzar l’àmbit amb plaques explicatives.

Categories Districtes, Espai públic , Parcs i Jardins, Urbanisme i Habitatge Tags districte 1, espai públic, urbanisme