PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

18
Novembre
2020

L’Ajuntament recorda que els bars i restaurants ja poden tramitar la comunicació sobre la instal·lació d’estufes i paravents a les terrasses un cop aquestes puguin reobrir

L’Ajuntament recorda que els bars i restaurants ja poden tramitar la comunicació sobre la instal·lació d’estufes i paravents a les terrasses un cop aquestes puguin reobrir

Amb la previsió que properament es puguin reobrir bars i restaurants, l’Ajuntament recorda als responsables d’aquests establiments que ja poden tramitar la comunicació per la qual informen l’administració municipal que instal·laran estufes i/o paravents a les terrasses un cop puguin reobrir. En aquest sentit, tot i que la comunicació es pot fer a través de diferents vies, es recomana que es realitzi via telemàtica

Per tal de fer el tràmit, cal accedir a la seu electrònica del web municipal i adreçar-se a l’apartat “Presentar una instància digital”. En aquest sentit, cal recordar que per fer la gestió és necessari tenir un certificat digital (en cas de no disposar-ne o tenir problemes a l’hora d’accedir o signar, cal donar-se d’alta a l’IdCAT Mòbil). Per fer efectiva la comunicació sobre la instal·lació d’estufes o paravents a les terrasses, cal seguir els passos que es detallen en aquest manual.

Així mateix, el formulari de comunicació que cal omplir per culminar el procediment, així com les condicions específiques que han de complir els sistemes de tancament parcial i calefacció, es pot consultar en aquest enllaç.

Amb la voluntat d’ampliar el suport als bars i restaurants, un dels sectors més afectats per les conseqüències i restriccions derivades de la COVID-19, l’Ajuntament ha flexibilitzat els criteris perquè els propietaris d’aquests establiments que ho desitgin puguin ubicar sistemes de tancament parcial i de calefacció de les terrasses i d’aquesta manera oferir més confort als clients durant els mesos de tardor i d’hivern. La mesura seria efectiva un cop els bars i restaurants puguin reobrir.

La presentació de la comunicació habilita a la col·locació dels elements auxiliars des del moment de la seva presentació sempre que els elements auxiliars es col·loquin dins la superfície autoritzada per a la instal·lació de la terrassa i es compleixin els condicionants específics.

La nova mesura es suma a altres accions de suport al sector, com la decisió de no cobrar als bars i restaurants la taxa de terrasses mentre els establiments estiguin tancats i l’aplicació de bonificacions de fins al 75% en aquesta taxa en el moment que puguin reobrir si la reobertura comporta limitacions d’espai o d’ocupació.

Categories Comerç, coronavirus, Espai públic , Salut, Urbanisme i Habitatge Tags coronavirus, Covid-19, terrasses