PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

17
Febrer
2014

L’Ajuntament signa el conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya que permetrà finalitzar les obres pendents al barri d’Espronceda

L’Ajuntament de Sabadell i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han rubricat aquest matí l’acord que ha de permetre finalitzar les obres que resten pendents al barri d’Espronceda

L’Ajuntament de Sabadell i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han rubricat aquest matí l’acord que ha de permetre finalitzar les obres que resten pendents al barri d’Espronceda. El conveni l’han signat el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Habitatge i Espai Públic, Josep Ayuso i el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Font.

Ayuso ha assenyalat que

la signatura d’avui és una gran fita, ja que ha de permetre desencallar la situació que pateix el barri d'Espronceda i, alhora, donar llum verda per acabar els treballs ja iniciats. Amb tot, una gran noticia pel barri, ja que amb aquest acord es formalitzada la voluntat que el barri afronti els canvis urbanístics definitius per tal de millorar la seva fesomia i, alhora, que aquest sigui l’impuls decidit i necessari per la seva definitiva rehabilitació urbanística.

Cal recordar que la sessió plenària del mes de desembre ja va aprovar el text i la formalització del conveni anomenat Conveni de col·laboració entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Sabadell per a la cessió obligatòria de terrenys i la recepció de les obres d'urbanització del grup d'habitatges d'Espronceda un cop estiguin executades.

D’aquesta manera, Sabadell formalitza l’acord amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que permetrà finalitzar les obres pendents de les Fases 1 i 2 del barri d’Espronceda, així com la Fase 3, segons projecte aprovat el passat mes de novembre.

En aquest sentit, l’Ajuntament procedirà a la recepció de les obres un cop executada la Fase 1, entre Aribau i Aprestadors; i la Fase 2, compreses entre el carrer dels Aprestadors i Fontanella, i que resten pendents a causa de certes deficiències sorgides en els treballs realitzats. Aquesta recepció serà possible ja que l’Agencia de l’Habitatge de Catalunya resoldrà els arranjaments pendents en aquests àmbits, a través d’un projecte per finalitzar les fases 1 i 2, aprovat recentment amb un pressupost de 241.182,37 euros.

De la mateixa manera, es portaran a terme les obres corresponents a la tercera fase d’urbanització del barri, entre el passeig d’Espronceda i el carrer de Feijoo, per part de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya amb un pressupost de 1.632.895,99 euros.

D’altra banda, el conveni contempla la cessió dels terrenys d’espais lliures que seran urbanitzats en breu.

El barri d’Espronceda

Espronceda és un barri de promoció pública, construït als anys 60 per l’Instituto Nacional de la Vivienda i que fa anys que viu el procés de rehabilitació dels habitatges per part de l’empresa pública Adigsa, que depèn de la Generalitat de Catalunya. El barri es localitza al sud de la ciutat, connectat principalment amb la xarxa bàsica de carrers de la ciutat a través dels passeigs del Comerç i d’Espronceda, eix vertebredor del barri, que el vincula amb la carretera de Barcelona.

Cal recordar que l’any 1991 Adigsa i l’Ajuntament de Sabadell van signar conveni on es reconeixia que les obres d’urbanització no havien estat mai cedides i acordaven el procés per a la seva cessió definitiva.

En l’any 2006 ADIGSA va promoure les obres d’urbanització del barri d’Espronceda Fase 1 i l’any 2007 la fase 2, però fins a la data aquestes obres no han estat cedides a l’Ajuntament per certes deficiències en diversos elements de la urbanització i s’ha instat a la introducció de diverses millores, que amb acord legal passen a ser assumides per l’Agència d’Habitatge de Catalunya.

Categories Ajuntament, Habitatge, Urbanisme i Habitatge Tags Agència de l’Habitatge de Catalunya, ajuntament, habitatge, urbanisme