PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

30
Octubre
2019

L’Ajuntament substituirà per espècies més idònies els sis exemplars de pi blanc que es talaran al carrer de Santa Teresa

Els que es trauran són els arbres més propers als habitatges i que podrien causar danys si es mantinguessin a lloc

L’Ajuntament substituirà per espècies més idònies els sis exemplars de pi blanc que es talaran al carrer de Santa Teresa

Durant la propera setmana l’Ajuntament començarà l’operació que ha de permetre talar sis pins blancs situats al carrer de Santa Teresa, sobre el passeig de la Revolució. Es tracta dels exemplars que es troben més propers als habitatges, ja que són arbres que tenen un elevat risc de causar danys si no s’hi fa res. Properament, s’hi plantaran espècies que es consideren més adients per viure a prop d’habitatges, com ara lledoners, alzines, ametllers i arbres de l’amor.

Paral·lelament, es farà un test a un exemplar de pi blanc de dimensions singulars que es vol conservar. L’objectiu de la prova és avaluar la seguretat d’aquest arbre en condicions de fort vent. En funció del resultat, els tècnics municipals valoraran si per seguretat aquest pi també s’ha de talar o, per contra, és possible deixar-lo a lloc.

Per a qualsevol consulta o aclariment el veïnat es pot adreçar a l’Oficina del Districte 1 (carrer de Sol i Padrís, 93, 93 712 00 00, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

Inconvenients del pi blanc

El pi blanc (Pinus halepensis) es caracteritza per tenir una capçada elevada de dimensions importants, alhora que arrels molt superficials quan creix en sòls molt compactes, com els de Sabadell. Per aquest motiu, és un dels arbres que més acostuma a caure en situacions de vent fort, per la qual cosa els exemplars situats més propers als habitatges presenten un elevat risc potencial de causar danys, el qual s’incrementa en els exemplars més grossos i que estan més inclinats.

Actualment, es desaconsella de plantar-ne dins el nucli urbà, no només perquè amb el temps són propensos a caure, sinó també perquè les arrels sovint causen danys en el paviment de l’entorn i perquè pateixen la plaga de la processionària del pi, la qual és difícil de controlar i causa moltes molèsties als ciutadans, a més de necessitar tractaments amb insecticides que actualment estan molt restringits dins la ciutat. Per tot plegat, fa molts anys que l’Ajuntament no planta aquesta espècie a Sabadell.