PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

17
Agost
2022

L’Ajuntament tracta 59 palmeres dels parcs Taulí i Catalunya per prevenir l’escarabat morrut

El tractament fitosanitari es durà a terme la nit del 18 al 19 d’agost en horari nocturn

L’Ajuntament tracta 59 palmeres dels parcs Taulí i Catalunya per prevenir l’escarabat morrut

Per tal de prevenir la presència de l’escarabat morrut a les palmeres, l’Ajuntament durà a terme un tractament fitosanitari a l’arbrat municipal la nit del 18 al 19 d’agost, entre les 11 de la nit i les 7 del matí.

Aquesta mesura s’aplicarà a 56 palmeres del Parc del Taulí i 3 del Parc de Catalunya, amb l’objectiu de tractar preventivament l’aparició de l’escarabat morrut de les palmeres (Rynchophorus ferrugineus).

L’insecte, també conegut com a becut vermell o morrut roig, és una espècie de coleòpter que ha esdevingut una greu plaga per a les palmeres ornamentals a la península Ibèrica, on es va detectar per primer cop el 1994. És originari del sud-est asiàtic i de la Polinèsia.

Els tractaments fitosanitaris es fan de nit per minimitzar les molèsties que puguin ocasionar en les persones i els animals domèstics que es trobin a les zones afectades. És per això que es recomana a tot el veïnat de les zones afectades que durant la realització dels treballs mantinguin les finestres tancades i que no deixin roba estesa ni animals domèstics als balcons o terrasses.

Més informació