PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

03
Setembre
2014

L’avanç de les obres del Passeig permet obrir nous espais per als vianants coincidint amb la Festa Major

La seguretat dels vianants ha estat una prioritat a l’hora de delimitar espais

En portes de la Festa Major de Sabadell, els treballs d’urbanització del Passeig de la Plaça Major es concentren aquests dies en obrir espais per facilitar l’accés dels vianants. L’objectiu és que durant els dies de celebració els vianants puguin passejar amb la major facilitat possible, tot garantint la seva seguretat, sobretot en el trànsit cap al Passeig de Manresa.

 

Per aquesta raó, l’Ajuntament ha previst diferents actuacions com ara ampliar el pas de vianants entre el carrer de la Palanca i el Passeig de Manresa; adequar la connectivitat entre el Passeig de Manresa i el Passeig de la Plaça Major a la façana de ponent; i ampliació de la zona de circulació de vianants a la banda de llevant del Passeig de la Plaça Major entre el carrer de la Palanca i el carrer del Pedregar. També s’ha previst la creació, de manera provisional, d’una passera de formigó que connectarà la Plaça Major amb el carrer del Pedregar i, per tant, la banda de llevant amb la de ponent. A més, al Racó del Campanar s’ampliarà la passera existent entre el carrer de l’Església i la Plaça Major.

D’aquesta manera, tal i com ha assenyat el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez,

ampliarem les zones de pas dels vianants el màxim possible per possibilitar el passeig pel Centre de la ciutat aquests dies festius, tot garantint la seguretat de les persones, ja que es tracta d’una obra complexa en la qual encara hi ha molts desnivells al paviment i no volem que ningú prengui mal. L’amplitud dels espais de pas queda marcada, doncs, pels escocells i forats existents a la calçada.

De la seva banda, el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso, ha recordat que

el govern municipal és conscient de la situació i dels inconvenients que pot ocasionar una obra d’aquesta magnitud al centre de la ciutat. Per aquest motiu compartim la necessitat de finalitzar les obres, que estan seguint el calendari previst, i han d’estar acabades a finals d’any”. Ayuso ha afegit que: “de fet, aquestes són unes obres d’urbanització que han de ser definitives i que han de permetre recuperar un espai fonamental de la ciutat, tant com espai de convivència i de passeig com de motor dinamitzador  d’un eix comercial primordial per Sabadell.

En aquest sentit, val a dir que continua el procés per recuperar aquest àmbit tan emblemàtic de la ciutat com a espai de trobada i que es preveu que les obres estiguin acabades el proper mes de desembre, tal i com s’ha informat des de l’inici dels treballs.

A hores d’ara els treballs que s’estan duent a terme són, d’una banda, la pavimentació i col·locació de peces de granit de la façana de llevant i d’una altra, l’acabament del formigonat a la banda de ponent per poder col·locar, a continuació, les peces de granit. De la mateixa manera, al Racó del Campanar els treballs estan força avançats i en aquests moments s’està posant la base definitiva prèvia al paviment de granit. Així mateix, s’està formigonant i pavimentant l’àmbit més proper al Passeig de Manresa.

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags espai públic, passeig de la Plaça Major, urbanisme, vianants