PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

26
Maig
2022

L’Escola Pau Casals ja compta amb uns entorns més accessibles i més segurs

El projecte del nou camí escolar ha comportat una inversió propera als 600.000 € per renovar els voltants del centre educatiu

L’Escola Pau Casals ja compta amb uns entorns més accessibles i més segurs

Enllestit el nou camí escolar de l’Escola Pau Casals. Els treballs han condicionat l’entorn del centre educatiu per facilitar els recorreguts a peu i en bicicleta, incloent-hi la renovació de les escales entre els carrers de Mauritània i Via Aurèlia, i han generat nous espais de passeig i estada. En la reforma s’han invertit 591.252 euros, finançats al 50% amb fons europeus FEDER (EDUSI).  

Avui, durant l’obertura del nou camí escolar, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha volgut agrair

“la implicació de la comunitat educativa de l’escola, amb la qual ens hem coordinat per portar a terme el projecte i així que els resultats fossin els millors possibles. Amb la renovació dels entorns, tenim espais més còmodes, més verds i sobre tot més segurs per a la mobilitat dels infants i les famílies”.

Així mateix, ha dit que

“hem assolit una fita important però no ens aturem. Continuarem endavant amb una nova zona de jocs infantils, i altres millores a la zona on s’ha intervingut, donant així també resposta a una demanda veïnal i de la comunitat educativa”.  

L’alcaldessa ha recordat que el nou camí s’emmarca en un conjunt d’actuacions per millorar els entorns escolars de tota la ciutat.

Els treballs als voltants de l’Escola Pau Casals han condicionat l’espai verd triangular ubicat a la cruïlla dels carrers d’Atlanta i Mauritània, on s’ha creat una nova àrea de plataforma única (amb calçada i vorera al mateix nivell) amb prioritat per a vianants. També s’hi han plantat arbres i ubicat bancs per afavorir un lloc de descans on esperar mentre els infants surten de l’escola, a més d’altre mobiliari urbà i una font. Així mateix, s’han reordenat els espais d’estacionament a la zona.

D’altra banda, s’han millorat els recorreguts pels dos espais verds entre el barri de la Concòrdia i el de Can Rull. S’han renovat les escales entre el carrer de Mauritània i la Via Aurèlia, ubicant-hi una rampa per facilitar la circulació́ amb carros de compra, cotxets o cadires de rodes. També s’hi han instal·lat bancs, barana en espais de desnivell i enllumenat.

Nova zona de jocs infantils

Les millores tindran continuïtat amb la incorporació d’una nova zona de jocs infantils entre el carrer de Mauritània, el carrer d’Atlanta i la Via Aurèlia. Al projecte s’invertiran prop de 315.000 euros.

La nova zona, que comptarà amb 2.050 m², es dividirà en dues àrees. La primera, a la part més alta, tindrà l’arbrat com a protagonista i incorporarà jocs de trepa i de fusta. La segona, a la part baixa, inclourà jocs infantils tradicionals i s’hi entrarà a través de rampes accessibles. Totes dues parts estaran connectades mitjançant una rampa amb tobogans i cordes.

Millores dels entorns de totes les escoles

El nou camí escolar de l’Escola Pau Casals forma part de tot el conjunt d’accions impulsades per l’Ajuntament per millorar els entorns dels centres educatius. Dins aquesta voluntat l’any passat es va enllestir l’adequació del carrer de Pérez Moya, on s’ubica l’Escola Serra, a banda d’altres actuacions que s’hi han fet i reverteixen en la mobilitat al voltant dels centres educatius com és el cas de la transformació del carrer de la Indústria.

Les millores continuaran endavant amb la inversió de més d’un milió d’euros als entorns escolars de tota la ciutat. S’hi inclouen les remodelacions dels voltants de les escoles Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume, que són projecte EDUSI confinançat al 50% pels Fons Europeus FEDER. També la millora de la seguretat i la senyalització a 16 educatius i la senyalització a 92 entorns escolars.

Categories Edusi, Espai públic , Educació, Infància, Urbanisme i Habitatge Tags camins escolars, Fons FEDER