PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

05
Desembre
2014

L’estat de les obres de perllongament dels FGC a Sabadell, la renovació de la flota del servei de recollida de residus i neteja viària i el pressupost municipal centren una nova trobada del Consell de Ciutat

Fira Sabadell va acollir ahir al vespre una nova trobada del Consell de Ciutat

Fira Sabadell va acollir ahir al vespre una nova trobada del Consell de Ciutat. La reunió presidida per l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, va abordar diverses qüestions, entre les quals destaquen les obres de perllongament dels FGC a Sabadell, la renovació de la flota del servei de recollida de residus i neteja viària i el pressupost municipal, entre d’altres.

D’aquesta manera, el Consell de Ciutat continua amb la seva tasca com a màxim òrgan de consulta i participació, en tant que el Consell és l’instrument assessor en la definició dels eixos bàsics de la política i la gestió municipals. En aquest marc, promou el consens i fa el seguiment dels temes d'interès general i dels projectes estratègics.

Pel que fa al perllongament dels FGC a Sabadell, la sessió ha servit per explicar la previsió de finalització de les obres, segons la informació facilitada per la Generalitat de Catalunya. L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, va destacar que

aquesta obra és de les principals que té Sabadell i calia una reunió del Consell de Ciutat per donar explicacions sobre en quin punt ens trobem. El que ens interessa és que l’obra arribi al final i que el servei de tren tingui un salt qualitatiu a la ciutat.

L’alcalde va avançar que

la propera setmana tenim una reunió amb la Generalitat per parlar de diverses qüestions com acords entorn al possible soterrament, els problemes amb les terres de les obres a la zona nord o el calendari de treballs.

Ramón Burgués, tinent d’alcalde d’Urbanisme, va explicar que

en les darreres converses que hem tingut amb responsables de la Generalitat, ens han reafirmat que al llarg del 2016 els Ferrocarrils estaran en funcionament a la ciutat.

També va detallar que l’Ajuntament resta pendent de la resposta oficial de les al·legacions del soterrament fins a Can Feu.

Un altre tema rellevant que es va tractar va ser el pressupost municipal per al 2015 i les Ordenances fiscals. El tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso, va explicar que

el pressupost per al proper any té per objectiu la defensa i manteniment dels serveis públics amb la finalitat de garantir la cohesió a la ciutat.

La proposta treballa per evitar les desigualtats i l’exclusió, i alhora fa una decidida aposta per impulsar l’ocupació i l’activitat econòmica. La cura de l’espai públic és una altra de les gran línies de treball. Tot plegat, fent-ho compatible amb la solvència financera que ha de mantenir l’administració municipal. És per això i amb l’objectiu de fer possible aquesta conjunció que, en l’elaboració del pressupost, han estat fonamentals la priorització de les despeses i la racionalització en aquells àmbits on sigui possible, així com també impulsar l’eficiència.

Els comptes municipals per al 2015 preveuen un pressupost consolidat (Ajuntament més empreses i organismes municipals) d’ingressos de 183,8 milions d’euros. El de despeses se situa en 181,5 M€. Es preveu, per tant, un superàvit de 2,3 milions.

D’altra banda, al pressupost de l’Ajuntament, que representa més del 93% del consolidat, la previsió d’ingressos ascendeix a 171,6 milions d’euros (un increment de l’1,75% respecte la proposta de 2014 (+ 2,94 milions). Una previsió equilibrada amb les despeses, que també sumen 171,6 ME.

També al Consell de Ciutat es va abordar la renovació que s’està fent dels equips de recollida de residus i de neteja viària de Sabadell, amb l’objectiu de tenir una flota molt més eficaç i eficient, atès que l’actual ha quedat envellida. Aquest canvi permetrà disposar, d’una banda, de vehicles menys contaminants i, d’una altra, de contenidors més funcionals, i comportarà també una forta mecanització del servei de recollida de residus i de neteja viària.

En aquest sentit, destaca sobretot el fet que la maquinària de tots els nous camions és una aposta per les tecnologies menys contaminants i per la introducció de vehicles elèctrics. Així, els nous camions compliran la normativa EuroVI, que representarà un 90 % de disminució de les tones emeses de NOx i un 5 % de les tones de CO2 respecte a l’actual flota. En aquest sentit, 28 dels 117 vehicles són elèctrics i 3 més híbrids, cosa que representa que prop d’un 25 % sigui amb energies netes.

Per la seva banda, els nous contenidors oferiran un millor servei a l’usuari, ja que són més fàcils d’utilitzar i incorporen un seguit de millores ergonòmiques, com per exemple en el cas dels contenidors de rebuig que disposen d’un mecanisme de tancament de la tapa amb retard.

Categories Transport Públic, Mobilitat i transport, Participació ciutadana, Urbanisme i Habitatge Tags Consell de Ciutat, Ferrocarrils de la Generalitat, perllongament dels FGC, urbanisme