PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

10
Maig
2022

La ciutat guanya un nou espai d’estada al voltant de la Gran Via

Licitades les obres de reforma dels carrers de l’Illa i de l’Estació

La ciutat guanya un nou espai d’estada al voltant de la Gran Via

La Junta de Govern Local ha aprovat l’expedient de contractació de les obres de reforma dels carrers de l’Illa i de l’estació. La intervenció permetrà a la ciutat guanyar un nou espai enjardinat i d’estada entorn de la Gran Via.

Les obres es realitzaran en una superfície de 2.400 metres quadrats i es desenvoluparà en dues fases diferents. El pressupost total de la intervenció ascendeix a 818.957,27 euros. D’aquests 366.182,68 es destinaran a la primera fase de l’execució dels treballs, prevista per enguany, mentre que els 452.774,59 euros restants s’invertiran en la segona fase que està previst que comenci l’any vinent.

El regidor Lluís Matas, ha explicat que

“el projecte preveu la millora del paisatge urbà i al voltant dels edificis que formen part del patrimoni històric de la ciutat, com són l’antiga estació i l’Hotel Suís, que també formen part de les noves rutes de turisme industrial i modernista que la ciutat està promocionant”.

Matas ha afegit que l’actuació, que forma part del programa de Gran Via-Ripoll, pretén

“garantir la continuïtat dels espais destinats als vianants al voltant de tota la Gran Via i que el trànsit que es registra en aquesta zona es pacifiqui i es millori la qualitat de vida de la gent que viu a prop d’aquests carrers”.

D’aquesta manera, la naturalització de la zona blava permetrà mitigar l’efecte illa de calor. És a dir evitar que pugi la temperatura d’aquest punt  amb la incorporació de nous arbres.

Un altre dels objectius d’aquesta actuació és garantir la continuïtat dels espais destinats als vianants al llarg de la Gran Via. El trànsit que es registra a la zona així com la manca de zones d’estada justifiquen la intervenció.