PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

29
Setembre
2022

La construcció del nou Pavelló de l’Oest, amb un pressupost proper al 7 M€, pren embranzida

El nou equipament donarà un nou impuls a la pràctica esportiva i respondrà a les necessitats de les entitats

La construcció del nou Pavelló de l’Oest, amb un pressupost proper al 7 M€, pren embranzida

Els treballs per fer realitat el nou Pavelló de l’Oest prenen força. Després que a l’agost es realitzés la implantació d’obra i s’iniciessin els moviments de terres, a hores d’ara s’han executat a l’entorn del 10% dels treballs d’urbanització i edificació que conformen el primer dels dos lots en què es divideix el projecte. Les properes setmanes començaran els treballs del lot 2, que són les instal·lacions. El nou pavelló de l’Oest complementarà l’actual xarxa d’equipaments de Sabadell, donarà un nou impuls a la pràctica esportiva i respondrà a les necessitats de les entitats, oferint nous espais i ampliant les possibilitats de fer esport a la ciutat. La seva construcció comportarà una inversió superior als 6,82M€.

L’alcaldessa, Marta Farrés, ha destacat durant la visita que ha fet aquest matí a l’equipament, que el pavelló és un exemple

“de la inversió que s’està fent en tots els barris de la ciutat”.

Ha concretat que les noves insta·lacions suposen un salt qualitatiu en dos àmbits:

“en l’àmbit esportiu i també cal destacar un altre aspecte molt important, que és un equipament de ciutat en un barri amb la idea d’’anar col·locant peces a tot arreu”.

En aquest sentit, ha afegit que

“la inversió servirà per dignificar tot l’espai de l’entorn del pavelló i perquè la zona de Merinals i de l’Oest puguin guanyar en qualitat al barri”.

El nou equipament s’ubicarà al barri de Merinals, concretament entre els carrers de Malta i d’Hongria i comptarà amb més de 3.700 m€, que es complementaran amb una pista exterior. L’edifici s’integrarà paisatgísticament en l’entorn i serà energèticament eficient, comptant amb la màxima qualificació energètica. Així mateix, el projecte contempla la urbanització dels entorns, amb nous espais de passeig i estada i noves places d’aparcament.

Dins del pavelló s’hi construirà una pista de parquet, que es podrà dividir en tres, i on s’hi podran practicar tot tipus de disciplines esportives de sala, com per exemple bàsquet, futbol sala, patinatge, gimnàstica rítmica o handbol. També hi haurà una sala polivalent, on es podran realitzar múltiples activitats dirigides com zumba, ioga o aeròbic. Així mateix s’habilitarà una graderia i es comptarà amb serveis com vestidors i zona de bar.

Al solar, a més de la pista exterior, s’ubicarà una plaça, nou arbrat, bancs i mobiliari urbà, com també nous llocs d’estacionament. Tot plegat serà dins una parcel·la de 5.124 m2 que forma part d’un solar més ample, on hi ha una reserva per construir-hi un institut.

Ubicat al costat del Mercat de Merinals, l’Escola Cifuentes i el Parc de Can Gambús, el nou Pavelló de l’Oest ajudarà a consolidar tot l’àmbit com un dels grans centres d’activitat del barri i del districte.

 

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags Districte 5, Merinals, Pavelló de l'Oest