PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

16
Mai
2022

La Gran Via guanya en seguretat gràcies a la supressió dels passos soterrats de la cruïlla amb el carrer de Sant Pau i del Sol

La Junta de Govern Local aprova l’expedient de contractació d’aquesta reforma

La Gran Via guanya en seguretat gràcies a la supressió dels passos soterrats de la cruïlla amb el carrer de Sant Pau i del Sol

La supressió del pas soterrat de les cruïlles de la Gran Via i el carrer Sant Pau i Buxeda, Sol i Sardà permetrà a la ciutadania guanyar en seguretat així com millorar l’accessibilitat a la zona. L’actuació anirà acompanyada d’altres millores incloses en el projecte Gran Via-Ripoll que pretén fer d’aquesta artèria de la ciutat un eix més sostenible i eficient.

La Junta de Govern Local ha aprovat avui l’expedient de contractació de les obres de reforma de les cruïlles de Gran Via, entre els carrers de Sant Pau i Buxeda, Sol i Sardà. Aquesta actuació està inclosa en el programa de transformació urbana de l’àmbit de la Gran Via – Ripoll.

El projecte té com a objectiu millorar l’accés entre ambdós costats de la Gran Via, suprimir els passos soterrats, pacificar el trànsit i reduir la velocitat dels vehicles i millorar la continuïtat dels vianants al llarg de la Gran Via.

És a dir, es tracta d’una actuació dissenyada amb criteris de gènere així com amb una visió més centrada en les necessitats dels vianants. En aquest sentit val a dir que a més de millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda i de les que porten cotxes de nadó, també es facilita la connexió a banda i banda de la Gran Via de tots els vianants. I és en aquest cas on es posa l’accent en el trencament de les barreres entre barris.

El regidor Lluís Matas, ha explicat que amb aquest projecte

“suprimirem la barrera que hi ha entre barris com l’Eixample i el Centre amb criteris de gènere i facilitant l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda”.

La intervenció comportarà la creació de dos passos de vianants de grans dimensions que permetran a les famílies dels dos centres educatius propers creuar amb major seguretat.

Per Matas la intervenció suposarà

“la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de l’entorn”. Ha afegit que amb les actuacions a la Gran Via “s’intenta que aquesta barrera de 7,5 Km és intentar sigui cada vegada menys visible i que l’entorn sigui més verd, menys contaminat i més pacificat perquè esdevingui la transformació més important dels últims 30 anys”.

Amb un termini d’execució previst de tres mesos, el pressupost de licitació per aquest projecte és de 256.446,95 euros.