PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

15
Juny
2020

La iniciativa “Fem barri” millorarà l’espai públic a la ciutat

Avui s’inicia la millora i renovació de 152 àrees de joc infantil arreu de la ciutat

La iniciativa “Fem barri” millorarà l’espai públic a la ciutat

Un dels objectius prioritaris de l’acció municipal passa per garantir uns espais públics de qualitat a tots els barris. És per això el Govern ha desenvolupat una estratègia d’impuls per a l’espai públic que ha de resoldre i donar resposta a l’estat actual de carrers i places de la ciutat.

En paraules de l’alcaldessa, Marta Farrés,

“el projecte inclou diferents mesures com renovació i millora de jocs infantils, asfaltat, actuacions a voreres o jardineria. La voluntat passa per anar posant la ciutat a punt sense tenir diferències entre les zones de la ciutat i vetllant perquè Sabadell creixi de manera compassada".

Amb aquest objectiu, avui han començat les actuacions de millora o renovació a 152 àrees de joc infantil dels diferents districtes, amb una inversió propera als 1,6 milions d’euros.

Les actuacions que es duran a terme, en un termini de 6 mesos aproximadament, es divideixen entres nivells d’actuació: remodelació integral, millores de diferents elements i accions de manteniment. La superfície aproximada de l’actuació total és de 8.600 m2.

Entre les places i espais on s’actuarà, cal destacar intervencions de caire integral on els jocs i els entorns seran remodelats en profunditat. És el cas dels 14 espais de jocs infantil, ubicats a: parc de Nostra Llar, plaça d’Aurora Bertrana, plaça de Vila Arrufat, plaça de les Vaques, plaça dels Tallarets, plaça de Carrasco i Formiguera, parc de la Roureda, plaça del Farell, carrer de la Mola, parc de la Romeua, plaça de la Llibertat, parc de Tierno Galván, plaça de Karl Marx i plaça d’Alberto Lavera.

D’altra banda, hi ha un altre lot amb 67 àrees on es faran remodelacions parcials d’alguns dels elements. Es preveu la substitució d’elements de jocs deteriorats, arranjament de tanques perimetrals de fusta, instal·lació de llistons superiors a les tanques per compliment normatiu i instal·lació i arranjaments de paviments de seguretat.

I un darrer grup de 71 àrees on es faran reparacions puntuals en elements deteriorats. A les àrees on s’actuarà, hi ha elements de joc on falta alguna peça i altres que en tenen alguna de deteriorada i que cal reposar o canviar. També s’actua en els paviments de seguretat, afegint sorra o ull de perdiu o arranjant el cautxú als tancaments que no compleixen el requisit que defineix la norma i substituint cartells indicatius, entre altres. A cadascuna de les àrees de jocs s’han definit treballs en funció de les necessitats específiques de cada espai

Primeres places amb remodelació integral

Aquesta setmana s’inicia la remodelació integral de dues de les àrees que es transformaran completament. D’una banda el parc de la Roureda, al Districte 3, i d’una altra, la plaça de Vila Arrufat, al Districte 1.

És el cas del parc de la Roureda, on avui ha estat l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, acompanyada del regidor de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, i del regidor del Districte, Manuel Robles.

L’espai públic on s’intervé al barri de la Roureda té una extensió de 820 m2 i està comprès entre els carrers de la Molina i de Rialb. L’objectiu principal de l’actuació és remodelar l’àrea de jocs infantils existents, ampliar el ventall de jocs que s’ofereix i donar a tot el conjunt un caràcter més modern i actual. A més, s’actuarà també en la millora de l’arbrat, concedint més espai als arbres per aconseguir més zona d’ombra.

Les feines de renovació de l’espai també preveuen reforçar els talussos del parc i reposar elements com ara les baranes de les rampes d’accés i les escales de formigó. Pel que fa als accessos de la plaça, es preveu actuar a l’escala que connecta directament des del carrer de la Molina amb la plaça i en les que es troben en l’encreuament dels carrers de Bellver i de Martinet.

Les prioritats d’aquesta actuació són ampliar l’oferta de jocs infantils, augmentant-ne la seva diversitat i intervenir en els espais de l’entorn per millorar l’accessibilitat i les condicions de la plaça.

En el cas de la Roureda, també es preveuen millores a la plaça de la Participació Ciutadana, els carrers de Prullans i de Rialb i les places de Llívia i de Montellà.

Una altra de les places on s’inicien els treballs de remodelació i millora de l’àrea de jocs infantils aquesta setmana és la plaça de Vila Arrufat, situada al carrer del Migdia. El projecte compta amb un temps d’execució de dos mesos i s’hi instal·larà un gronxador, una estructura i un disc giratori. A més, es preveu reparar els paviments que es trobin en mal estat de conservació, canviar les tanques de fusta per una de metàl·lica i remodelar la zona enjardinada.

La renovació dels elements de joc infantil de les places es basa en la idea de “Disseny per a tothom”: aconseguir que els infants desenvolupin el joc imaginatiu, simbòlic, d’equilibri i motriu.

A mesura que els treballs avancin, l’Ajuntament informarà regularment de la previsió d’inici i del detall de les diferents intervencions.

Fem barri - Estratègia d’impuls per a l’espai públic

Aquest primer paquet de millora i renovació de jocs forma part de l’estratègia Fem barri, amb la qual es pretén recuperar uns nivells adients de manteniment i qualitat de l’espai públic a cadascun dels barris de la ciutat.

Es treballa sota una premissa: fer arribar les millores a tots els barris de la ciutat, evitant que Sabadell esdevingui una ciutat a dues velocitats, incidint en les citades actuacions de manteniment ordinari. En aquest sentit, es gestionen iniciatives a tots els nivells adreçades a millorar el dia a dia de la ciutat.

Categories Districtes, Espai públic , Participació ciutadana Tags districte, espai públic, jocs infantils, reforma, Roureda, urbanisme