PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

11
abril
2023

La Junta de Govern aprova el projecte per a la millora de les escales mecàniques de Torre-romeu

L’objectiu de les obres és millorar-ne la seguretat i adaptar-se a la nova normativa europea

La Junta de Govern aprova el projecte per a la millora de les escales mecàniques de Torre-romeu

La Junta de Govern ha aprovat avui el projecte d'obres d'urbanització del barri de Torre Romeu corresponent a la renovació i adequació de les escales mecàniques. El projecte té com a  objectiu la millora de la seguretat de les escales adaptant-la a la nova normativa europea, més exigent. També preveu incrementar-ne la fiabilitat substituint elements mecànics i elèctrics que es troben al final de la seva vida útil, i renovar els components obsolets per evitar problemes de subministrament que puguin arribar a minvar la disponibilitat dels equips. Les obres comptaran amb un pressupost d’execució de 308.360,13 euros.

Aquesta posada al dia s’adreçarà, així mateix, a incrementar la seva eficiència energètica amb la instal·lació d’il·luminació LED sota les baranes. La renovació permetrà que el sistema de telecomandament continuï funcionant de forma autònoma i que es conegui, en tot moment i de forma remota, l’estat de les escales mecàniques.

Millora de la mobilitat

Les escales es van construir l’any 2006 per facilitar la mobilitat dels veïns i veïnes del barri, dintre de la Llei de Barris. La instal·lació va permetre que el veïnat de Torre-romeu pogués accedir fàcilment a tots els equipaments educatius, sanitaris i assistencials de la zona. L'actuació va ser fruit de la voluntat municipal de suprimir les barreres arquitectòniques i es va actuar en una superfície de 81 metres quadrats.

L'escala mecànica, amb 14,81 metres de desnivell, estan separades en dos trams, s’accedeix a la part baixa del carrer del Llobregat, entre el carrer del Cardener i la ronda de l'Ebre, i dona servei fins al carrer de Lanós, cruïlla amb el carrer de Saboredo. La seva construcció va permetre una connexió més còmoda des del carrer del Llobregat fins al carrer de Lanós.

Categories Districtes, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags Accessibilitat Torre-romeu, Escales mecàniques, Torre-romeu