PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

17
Març
2021

La nova plaça de Lisboa ultima els darrers detalls

La zona s’ha transformat en un nou espai verd i de trobada entre Can Llong i Castellarnau

La nova plaça de Lisboa ultima els darrers detalls

La urbanització de la plaça de Lisboa està pràcticament enllestida. De fet a hores d’ara l’obra ja ha finalitzat i resta acabar de plantar la gespa dels parterres. S’espera doncs que molt aviat es pugui ja obrir al veïnat. Amb la transformació d’aquest espai, s’ha millorat la connectivitat de tota la zona, ja que la nova plaça uneix els barris de Can Llong i Castellarnau, posant a l’abast de la ciutadania un nou espai verd i de convivència. L’actuació ha suposat una inversió superior a l’1,2 milions d’euros.

Avui l’alcaldessa Marta Farrés i els tinents d’alcaldessa Marta Morell i Jesús Rodríguez, han visitat la nova plaça. Tal com ha explicat Farrés,

amb l’actuació a aquesta plaça, Can llong segueix endavant, perquè també hi ha en marxa ara mateix la construcció de l’ambulatori i la de l’Escola Virolet. I, a més, pel que fa a infraestructures, el Pla de Rodalies de Catalunya ha incorporat l’Estació de Sabadell - Can Llong a les seves actuacions immediates 2020-2025, una demanda històrica que com a Govern municipal vam fer també nostra i a la qual esperem que ben aviat es pugui donar resposta. Acabar aquesta plaça és un compromís del nostre Govern, que vol invertir en tots els barris i fer-hi espais d’estada de qualitat.

Així mateix, l’alcaldessa ha recordat altres millores a la zona com l’arranjament dels jocs al parc de la Romeua o projectes que properament s’hi portaran a terme, com el parc de les Aigües o la urbanització de la llosa de la ronda Oest.

Per la seva banda, Marta Morell ha afirmat que

aquesta és la primera plaça que ha acabat aquest Govern i la primera de moltes coses que farem, un espai on el verd i l’aigua són predominants i que a partir d’ara serà per als veïns i veïnes, que el faran servir molt per dur-hi a terme activitats a l’aire lliure, per continuar fent  barri.

Una plaça amb el verd com a protagonista

Els treballs d’urbanització a la plaça de Lisboa han permès unir els dos costats de la ronda d’Europa amb plataformes de connexió per a vianants i amb un petit bosc. La plaça compta amb dues zones d’estada, una a cada costat, i situades sobre la llosa que cobreix el ferrocarril. El verd és protagonista a tot l’àmbit amb dunes i zones enjardinades, com també l’aigua, amb petits àmbits de recollida de l’aigua de pluja, que milloren la seva infiltració cap al subsòl.

A la plaça, s’han traçat camins seguint les línies de pas que ja feien servir els vianants i s’ha habilitat un espai central per desenvolupar-hi activitats del barri.

L’obra civil l’ha portat a terme Artífex Infraestructuras SL per 870.654,29 euros, mentre que de la vegetació se n’ha fet càrrec Ambientalia World, SL, per 386.993,27 euros.

 

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags Can Llong, DISTRICTES, plaça Lisboa