PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

19
Setembre
2018

La piscina de Ca n'Oriac comptarà amb una nova sala de filtració el proper estiu

Se substitueix el sistema actual de desinfecció de cloració per l’electròlisi salina

La piscina de Ca n'Oriac comptarà amb una nova sala de filtració el proper estiu

La piscina municipal de Ca n’Oriac, situada a l’avinguda de Navacerrada, comptarà la propera temporada d’estiu amb una sala de tractament de l’aigua totalment renovada. L’Ajuntament de Sabadell ha aprovat de forma inicial el projecte, que té un termini d’execució previst de cinc mesos.

L’actuació consistirà en renovar la instal·lació de filtració de forma completa amb la substitució, a més, del sistema actual de cloració per un altre d'electròlisi salina. Actualment la filtració es fa mitjançant un únic equip de filtració i bombeig per a les dues piscines del complex (adults i infants). Aquest funcionament és deficient, i cal duplicar bombes i filtres per separat per a cadascuna de les piscines

Aquestes modificacions impliquen la necessitat d'ampliar l'espai existent de la sala de filtració. A més, per actualitzar les instal·lacions a la normativa vigent cal la segregació de la sala de clor, i l'adequació de l'accés. La part existent de la sala serà objecte d'una rehabilitació integral, amb buidatge de totes les instal·lacions que hi ha i el sanejament de murs, sostre i terra.

El sistema de filtració per electròlisi salina presenta algunes avantatges en relació al sistema de cloració. És un sistema de desinfecció més econòmic (tant pel producte emprat, la sal comuna, com pel manteniment de l’equip depurador) i també més sostenible.

Les obres tenen un pressupost d’uns 486.000 euros. El projecte està ara en període d’exposició pública i tan bon punt s’aprovi definitivament podran començar les obres, amb un termini estimat de cinc mesos. La piscina municipal de Ca n’Oriac va entrar en funcionament a mitjan dels anys vuitanta. La mitjana d’afluència a la instal·lació dels darrers deu anys és de prop de 25.000 banyistes.