PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

12
Desembre
2022

La protecció del patrimoni de Sabadell fa un pas important amb l’aprovació del Pla Especial de Protecció de Patrimoni (PEPS)

El PEPS amplia la protecció a 868 béns arquitectònics, arqueològics i naturals de la ciutat

La protecció del patrimoni de Sabadell fa un pas important amb l’aprovació del Pla Especial de Protecció de Patrimoni (PEPS)

El Ple de desembre debatrà l’aprovació inicial del Pla Especial urbanístic de protecció del Patrimoni (PEPS). El nou document suposa un pas endavant en la protecció dels béns arquitectònics, arqueològics i ambientals (zones verdes i zones agràries) de la ciutat i amplia la protecció a 868 elements sabadellencs.

El PEPS estableix les mesures necessàries per catalogar i preservar el patrimoni. Així, aborda qüestions relacionades amb edificis públics, però també amb béns privats, espais naturals, arqueològics i arquitectònics i, en definitiva, classifica tot el patrimoni del municipi que destaca pel seu relleu històric, social, natural i ambiental.

Tot i ser un document complex i molt complet, el PEPS pretén ser una eina accessible i entenedora per a tota la ciutadania. Aquí es podrà consultar, per exemple, la categoria i el nivell de protecció amb el que compten els béns patrimonials de la ciutat. També detallarà la normativa i les intervencions permeses en cadascun d’aquests béns.

El nou pla de protecció ha resolt més de 40 al·legacions i ha permès augmentar el nombre d’elements protegits de la ciutat.

Categories Urbanisme i Habitatge Tags patrimoni, PEPS