PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

23
Maig
2022

La reforma del carrer d’Antoni Forrellad, al barri de Torreguitart, fa un pas endavant

La reforma del carrer d’Antoni Forrellad, al barri de Torreguitart, fa un pas endavant

La Junta de Govern Local ha aprovat avui l’expedient de contractació del projecte d’obres per reformar el carrer d’Antoni Forrellad, entre la plaça Espanya i la carretera de Prats de Lluçanès. L’objectiu és millorar l’espai públic, creant espais d’estada i un nou carril bici segregat. Aquesta primera fase, que és la que ha estat aprovada avui, compta amb un pressupost de 473.706 euros, tot i que el projecte total comptarà amb 851.679,61 euros. Pel que fa al termini d’execució previst, la primera fase tindrà una durada de 4 mesos i mig.

Transformació urbana de la Gran Via

Avui s’ha aprovat la contractació de la fase 1 del projecte, corresponent a l’àmbit del carrer d’Antoni Forrellad. Tot i així, les següents fases inclouen accions en l’àmbit de la plaça de Gabril Morvay i la carretera Prats de Lluçanès. Entre aquestes actuacions, figura la millora de l’arbrat, del mobiliari urbà i de l’espai públic. També s’actuarà a l’espai pavimentat que limita amb la carretera de Prats de Lluçanès, en direcció a Castellar, per tal de relacionar-lo amb la plaça de Gabriel Morvay. La proposta inclou la creació d’un nou carril bici segregat, amb la finalitat de millorar la seguretat de ciclistes i vianants i resoldre l’enllaç amb la carretera de Prats de Lluçanès.

En aquesta línia, hi ha diverses inversions previstes en el programa de transformació urbana de l’àmbit Gran Via-Ripoll. Aquesta acció s’emmarca en un projecte de millora de l’accessibilitat entre els dos costats de la Gran Via, que inclou la renovació de diferents places de barris adjacents.

Tal com destaca el regidor Lluís Matas. L’objectiu d’aquesta actuació, que afecta 3.000 m2, és

“qualificar l’espai públic, ampliar la xarxa de carrils bicicleta, garantir la seguretat de ciclistes i vianants ampliant l’espai destinat a aquests grups”.

En aquest sentit afegeix que

“segueix la línia de pacificar l’entorn, millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del barri i fer un àrea més verda i menys contaminada. Una transformació urbana que se segueix a tot l’entorn de la Gran Via”.