PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

12
Gener
2022

La renovació de la plaça de la Fuensanta comença la setmana que ve

La renovació de la plaça de la Fuensanta comença la setmana que ve

Les obres per renovar la plaça de la Fuensanta, a la zona nord de la ciutat, s’iniciaran la propera setmana. El projecte, presentat i validat amb entitats veïnals i ciutadania de l’entorn, transformarà completament la plaça, tot convertint-la en un nou espai d’estada i centralitat al barri de Ca n’Oriac. Amb una inversió superior als 272.000 €, els treballs s’allargaran uns 7 mesos. La nova plaça de la Fuensanta, doncs, estarà acabada durant el segon semestre de l’any.

Amb les obres, l’espai que fins ara ocupaven dos dels carrils de circulació de vehicles, s’integraran a la plaça, de manera que es guanyaran 1.400 m2 d’espai per als vianants.

Tal com explica l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

“continuem avançant en la millora de l’espai públic, actuant a tots els barris, de nord a sud i d’est a oest. En aquest cas, amb la renovació de la plaça de la Fuensanta, guanyem espais per als vianants al nord i incorporem arbres i vegetació, de manera que avancem també en la perspectiva verda i d’anar naturalitzant el conjunt de Sabadell. Amb tot plegat, aconseguim una ciutat més maca i amb més qualitat de vida”.

El nou espai s’habilitarà en plataforma única (és a dir a un sol nivell) i se’n renovarà la pavimentació. S’hi ubicaran parterres triangulars que incorporaran part de l’arbrat existent i també es plantaran arbres nous i vegetació. Així mateix, es renovarà el mobiliari urbà.

El projecte proporcionarà al barri una nova zona per a vianants i limitada al trànsit rodat, tot garantint alhora els accessos als aparcaments particulars. Per minimitzar la pèrdua de places d’estacionament, el carrer de la Mola es convertirà en una via de sentit únic, de sortida del barri. Així es guanyarà una línia d’aparcament en semibateria.

La reforma de la plaça de la Fuensanta s’emmarca dins el Fem Barri, per tal que les millores en l’espai públic arribin a tota la ciutat i també dins l’estratègia Sabadell Més Verda, que treballa per naturalitzar els espais urbans i afavorir la presència de verd arreu.

Categories Districtes, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags districte 3, Fem Barri, plaça de la Fuensanta