PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

18
Novembre
2022

La Setmana europea de la prevenció de residus posa el focus en els tèxtils

La Setmana europea de la prevenció de residus posa el focus en els tèxtils

Sabadell s’adhereix a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), iniciativa que promou la celebració d'actes comuns a tot Europa, amb l’objectiu comú d’augmentar el seu impacte real en la prevenció de residus. En aquesta edició, que es celebra des de demà dissabte 19 fins al 27 de novembre, es posa el focus en els tèxtils.

El sector tèxtil exerceix una major pressió en l'ús de matèries primeres i aigua, per darrera dels aliments, l'habitatge i el transport, i el cinquè en emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH). Es calcula que menys de l'1% de tots els tèxtils del món es reciclen en nous tèxtils. A Catalunya, el nivell de recollida selectiva dels residus tèxtils és menor al 15%.

Per tant, la  seva gestió és un dels grans reptes de futur a abordar des de les diferents administracions i sectors implicats.

En aquest marc, i amb l’objectiu de millorar la recollida selectiva d’aquest residu, Sabadell augmenta la dotació de contenidors de recollida de tèxtil presents a la via pública, passant de 50 a 65 contenidors específics, a més dels disponibles a les deixalleries municipals. Aquests contenidors són recollits per Formació i Treball, entitat que té com a missió formar i inserir laboralment persones en risc d’exclusió social, així com lliurar productes de primera necessitat (aliment, roba i mobles) a famílies en risc d’exclusió social.

Es poden consultar les ubicacions dels contenidors de recollida de tèxtil al següent enllaç.