PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

20
Febrer
2023

Les actuacions a la plaça d’Espanya milloren aquest espai de la ciutat

L’Ajuntament ha canviat la il·luminació, ha instal·lat dues càmeres de videovigilància, ha renovat les voreres i ha dut a terme tasques de pintura, neteja i desinfecció

Les actuacions a la plaça d’Espanya milloren aquest espai de la ciutat

El conjunt d’actuacions que l’Ajuntament ha dut a terme a la plaça d’Espanya han permès millorar l’espai públic i la seguretat d’aquesta zona. Entre els treballs que s’han realitzat hi ha la renovació de la il·luminació, la instal·lació de dues càmeres de videovigilància, la millora de les voreres i diverses tasques de desinfecció, neteja i pintura.

D’una banda, aquesta setmana s’han iniciat els treballs per renovar la il·luminació de la plaça. La instal·lació de 21 nous projectors LED a les façanes permetran incrementar la visibilitat i la seguretat al barri.

A banda d’això, per reforçar encara més la seguretat a la zona, s’han instal·lat dues càmeres de videovigilància a la plaça. Les imatges d’aquestes càmeres arriben a la central de comandament de la Policia Municipal i a partir d’aquí s’avalua la necessitat d’actuar i també s’enregistren les imatges. La seguretat a la zona es complementa amb les inspeccions i controls periòdics que es fan als establiments.

Amb l’objectiu de garantir un espai públic de qualitat, durant el 2022 s’han dut a terme actuacions per renovar les voreres de la plaça. Concretament, s’ha actuat al tram comprès entre els carrers de Berenguer el Gran i l’avinguda de Josep Terradellas. D’aquesta manera, s’ha millorat l’estat de la via, facilitant la mobilitat dels vianants i afavorint l’accessibilitat. També s’ha optat pel desplaçament d’una marquesina del bus per atendre una reivindicació veïnal.

Dins el projecte de millora dels carrers de tota la ciutat, també s’han pintat i netejat els grafits de les parets. A més, es fan actuacions periòdiques per netejar la zona de rosegadors i altres plagues. En aquest sentit, per exemple, el passat mes d’octubre es va perimetrar i tancar una part del mur de rocalla que hi havia a la part central de la plaça per col·locar-hi caixes de seguretat amb raticides. També es van desbrossar les zones de vegetació més frondoses per evitar que s’hi amaguessin els rosegadors. Així mateix, es duen a terme intervencions de prevenció al clavegueram cada tres mesos.

Totes les accions formen part del programa Fem Barri, que pretén que les millores en l’espai públic arribin a tota la ciutat.

 

Categories Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags Neteja, Plaça d'Espanya, Seguretat, Videovigilància