PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

16
Agost
2016

Les obres de pavimentació del Passeig avancen al ritme previst

Estaran acabades al final de mes, a punt per a l’inici de la Festa Major

Les obres de pavimentació del Passeig avancen al ritme previst

Les obres de pavimentació dels espais que encara no estaven pavimentats al passeig de la Plaça Major avancen al ritme que s’havia previst. Es tracta dels espais que envolten els accessos a l’estació Sabadell Plaça Major dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. És a dir, l’ascensor, les escales, les reixes de ventilació i les escales d’emergència. A hores d’ara, s’ha formigonat bona part de la superfície i aquests dies es col·loca el paviment definitiu. A partir del 29 d’agost, s’instal·larà ja el mobiliari urbà, que constarà de bancs, papereres i aparcaments per a bicicletes.

Aquests treballs compten amb un pressupost de 68.420 euros i es preveu que estaran enllestits el 31 d’agost, deixant així completat tot l’àmbit perquè s’hi puguin dur a terme els actes previstos de la Festa Major. A més, el 12 de setembre tindrà lloc la inauguració de l’estació Sabadell Plaça Major, com també la de Can Feu - Gràcia.

Un pas més en la recuperació del Passeig

El passat mes de juliol es van acabar les obres d’anivellament del paviment a la zona nord del passeig de la Plaça Major, que fins ara havia estat utilitzat per les obres de l’estació. Els treballs, amb un pressupost de prop de 6.000 euros, han permès recuperar per a ús ciutadà el principal espai que encara restava delimitat per tanques.

Les obres d’urbanització es completaran amb la pavimentació definitiva dels extrems nord i sud del Passeig, la qual s’iniciarà al gener del proper any, un cop finalitzada la campanya de Nadal. Es preveu que els treballs s’acabaran a la primavera del 2017, coincidint amb l’obertura de l’exposició i el debat públics sobre l’àmbit del Passeig.

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Glòria Rubio, ha afirmat que

amb la finalització d’aquestes actuacions podrem fer que la ciutadania es pugui tornar a apropiar d’aquest punt tan simbòlic de Sabadell.

També ha afegit que

seguim complint els compromisos que vam anunciar al març respecte a l’espai del Passeig i l’àmbit central. Tanquem aquesta etapa d’obres d’urbanització bàsica i n’iniciem una de nova elaborant una proposta que ha d’intervenir en la mobilitat, el paisatge, els usos de l’espai, l’activitat econòmica i comercial i l’activitat cultural.