PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

10
Març
2017

Les obres de renovació de la Bassa avancen a bon ritme

La renovació completa de la instal·lació manté el calendari previst, mentre s’actua en quatre àmbits simultàniament

Les obres de renovació de la Bassa avancen a bon ritme

Avancen a bon ritme, i en quatre àmbits d’obres diferents, els treballs que s’estan duent a terme a la Bassa i que han de permetre renovar-la completament per solucionar els problemes de fuita d’aigua detectats al 2014, reparar el col·lector que passa sota l’equipament i assegurar l’estabilitat del terreny. L’objectiu és obrir novament la piscina segons el calendari previst, si no sorgeix cap contratemps. Quedaran pendents algunes obres de millora, que es realitzaran passat el període estival i amb la Bassa tancada al públic.

Les quatre actuacions de renovació de la Bassa

En primer lloc, s’està actuant en la reparació estructural del col·lector que passa per sota la piscina seguint el curs de l’antic torrent. L’obra consisteix en la reparació estructural de les esquerdes i a reforçar tota la secció del col·lector. Aquesta obra té un cost de 793.408,39 euros. Cal recordar que, una vegada que es va comprovar l’enfonsament del terreny, al novembre del 2015, diversos estudis de la zona van constatar que el col·lector havia sofert danys estructurals. Les esquerdes observades implicaven un possible desplaçament, que podria haver estat provocat per un moviment de terres en el terreny. Aquest fet generava un problema d’inseguretat que calia reparar abans de reobrir la instal·lació.

En segon lloc, hi ha la renovació de les platges i la instal·lació del sistema d'impulsió d’aigua. Aquestes obres van començar el 28 de juliol i s’han pogut dur a terme després de consolidar, a base d'injeccions de resines especials, el terreny que hi ha a voltant d’un tram del col·lector malmès. Es substitueix tot el sistema d’impulsió d’aigua i s’adapten les platges al sistema de desbordament per superfície. Aquest àmbit, finançat íntegrament amb pressupost municipal, es va adjudicar per 785.919,72 euros.

El tercer àmbit és el de la renovació del revestiment interior del vas. L’obra ha consistit a repicar l’enrajolat que hi havia, impermeabilitzar el vas, refer les juntes estructurals i enrajolar-lo de nou, a més de tornar a pavimentar l’illa interior i d’encamisar el desguàs del vas. Aquesta actuació s’ha adjudicat per 742.336,14 €.

Finalment, també s’estan renovant els sistemes de depuració de l’aigua. Aquesta obra consisteix a desmuntar l’antic sistema i a posar-hi noves canalitzacions, filtres i bombes d’aspiració de la piscina, amb un cost 558.818,55 euros.

Per poder dur a terme aquesta important obra, l’Ajuntament, que hi ha invertit 1 milió d’euros, ha pogut disposar també d’una aportació de 3 milions d’euros procedents de la Diputació de Barcelona.

Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, ha afirmat que “la nostra prioritat és poder obrir la instal·lació dins el calendari previst i, sobretot, amb la plena garantia de seguretat per a la ciutadania.  Es tracta de la inversió més important que com a Govern hem fet aquest any i una de les de més envergadura del mandat i això ens ha portat a actuar simultàniament en quatre àmbits diferents”.

Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell, s’ha expressant en el sentit que “aquest Govern està treballant per recuperar una instal·lació que és un referent no només a la ciutat, sinó a tota la comarca. Per això ara no ens hem limitat només a solucionar els greus problemes estructurals detectats, sinó que estem adaptant, millorant i configurant l’equipament per convertir-lo en el que serà la nova Bassa”.

Imatges de la visita

Imatges de les esquerdes del col·lector de La Bassa

 

Categories Urbanisme i Habitatge Tags La Bassa, obres, urbanisme