PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

 

21
Gener
2019

Les obres de transformació del carrer de Sant Pere comencen la setmana del 4 de febrer

Es presenten les actuacions per a la mobilitat alternativa en vehicle privat

Les obres de transformació del carrer de Sant Pere comencen la setmana del 4 de febrer
Imatge virtual del carrer de Sant Pere, una vegada acabades les obres de reurbanització

Les obres de transformació urbana del carrer de Sant Pere ja tenen data: la setmana del 4 de febrer està previst que comencin i que quedi, per tant, tallat al trànsit definitivament. L’operació s’emmarca en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) per la qual la Unió Europea va premiar l’Ajuntament de Sabadell amb el 50% del finançament necessari.

Aquesta actuació va ser adjudicada a l’empresa Sociedad Artífex Infraestructura SL, per un import de 395.187,21 euros IVA inclòs. El termini d’execució és de 7 mesos i es començaran les obres el dia 4 de febrer (el dia 5 es farà efectiu el tall del carrer). Les obres estaran acabades, previsiblement, al setembre d’aquest any.

Alternatives de mobilitat

Avui s’ha presentat les alternatives per a la mobilitat motoritzada de l’àmbit. D’una banda, s’ha elaborat un pla de senyalització per als vehicles que tenen previst entrar al carrer de Sant Pere amb tots els recorreguts alternatius possibles tant per travessar el centre com per entrar-hi a buscar aparcament. Aquesta senyalització va més enllà de l’habitual d’obres ja que s’amplia per avançar el que farà el projecte de senyalització de tots els aparcaments del centre de la ciutat.

També s’han fet nous itineraris d’accés per a veïns i mercaderies als carrers adjacents o transversals al carrer de Sant Pere. Els itineraris variaran segons els escenaris previstos en cada una de les 3 fases de l’obra, és a dir, quan l’actuació afecti a tot el carrer excepte a les cruïlles amb els carrer de Sant Pau i del Sol; quan s’estigui actuant amb la cruïlla amb el carrer de Sant Pau; i quan les obres afectin la cruïlla amb el carrer del Sol.

Transformació integral

El carrer de Sant Pere serà objecte d’una transformació integral. Es tallarà al trànsit i esdevindrà en un carrer de plataforma única, amb un sol nivell de paviment. Tindrà una recollida d’aigües central (amb un sistema de drenatge sostenible, ja emprat a la plaça d’Espanya) i veurà renovat el mobiliari urbà i l’enllumenat. També disposarà d’arbrat i espais de vegetació.

Per a Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial,

la bondat de la transformació del carrer és indiscutible: menys fums, menys soroll, nous jardins; nou paviment; un carrer per poder passejar i comprar de manera segura i agradable. És el paradigma del model que aquest govern de transformació està desenvolupant per a la nostra ciutat.

Per la seva banda el regidor d’espai públic, Xavier Guerrero, ha assenyalat que

els veïns han estat informats en tot moment, ja que hem constituït una comissió de preparació i de seguiment de l’actuació amb una delegació de veïns i comerciants del carrer, amb la col·laboració de l’Oficina del Centre.

L’Ajuntament de Sabadell està preparant uns díptics i cartells informatius i farà xerrada avui mateix per donar a conèixer aquestes alternatives a la mobilitat derivades de l’obra.

Aquest projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER

Categories Districtes, Edusi, Urbanisme i Habitatge Tags carrer Sant Pere, districte 1, Edusi, Sector Centre, urbanisme